opyan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam senin anne baba yaşlanınca sen napıcaksın? yaşlandılar ölsünlermidiyeceksin?
Yaşlandılar diye değil yaşlı ve hasta

blackbears adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı soruyu kendimize sorsaydık, buruşmuş derimiz, yaşlı organlarımız, artan-azalan tansiyonumuz, inmek bitmeyen şekerimiz hangi hastalığımız olursa olsun, yıllardır alışmış olduğumuz dünya hayatından ayrılmak istemeyiz. Dünya tüm acı ve kötülüklere rağmen, kişinin bildiği ve alıştığı bir ortam. Kim giderken, gerçekten gitmek ister? Herkesin sorunları olabilir. Zorlanabilir. Ama sevdiklerimizin, ben acı çekiyor da olsam ölümüme karar vermesi ve öldürmesi vicdanı bir sorun çıkartır insanın içerisinde. Hep bir kırıntı rahatsızlık çıkartacak. Yaşlılarımızı asla ihmal etmemeli, onları sevmeli, kollarına girmeli, yardımcı olmalıyız. Belki ömrümüz yeterse, bir gün bize de birileri yardım edebilir.
Dediğinize çözüm olarak şöyle bir şey geliştirilebilir 20-30 yaşlarındaki benim gibi herkimse hasta bir yaşlıya dönüştüğü zaman yaşamak istemediğini belirten bir formu imzalayabilir ben 60-70 yaşımda çözümü olmayan bir hastalığa yakalanıp üstelik kendim yaşamak istediğimi belirtmeme rağmen 30-40 yıl önceki attığım imza beni yaşamaya engellesin. bu benim isteğim
Kendime ve çevremdekilere duyduğum saygıdan ötürü bu kararı aldım