KriptoDanisman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Düşünce farkımız burdan geliyor hocam. Siz mezun olmayı düşünerek gidiyorsunuz ve sadece buna konsantre oluyor, bunun için çabalıyorsunuz. Ben bundan kesinlikle bahsetmiyorum. Ben Üniversiteyi 4 yıllık kazandım ve 1 kez olsun ders yapmadım, mezun da olmadım. Yüzlerce yeni insan tanıdım, birçok topluluk projesi yaptım, Nevzat Aydın, Burak Çevik vb. birçok iş insanıyla sohbet etme fırsatı yakaladım. Hayallerimin mesleğini, yazılımcı bir grup öğrencinin oluşturduğu topluluk sayesinde edindim, Birçok konuyla alakalı ücretsiz seminere gitme hakkı edindim, birçok yeni kişiyle iş kurdum (Kafe açtım, Kahve dükkanı açtım, bilişim şirketi kurdum, yurtdışına satış yaptım, dropshipping denedim vs. , üniversite için birçok yeni ar-ge sunarak kendimi iş insanlarına kanıtlama fırsatı edindim, isim vermeyeceğim fakat r10da önemli konuma sahip insanlarla gittiğim üniversite sayesinde tanıştım, oturdum onlarla birçok iş geliştirdim. Kısacası üniversite adı altında kendim için 4 yıl ayırdım ve şuan saymakla bitmeyeceğim kadar aktif olarak iş faal alanım ve pasif gelir kaynaklarım var. Tanıyan arkadaşlar nasıl bir hayat yaşadığımı az çok biliyorlar ve edindiğim her şeyi bu 4 yıllık vakitte yaptım. Hayatımda verdiğim en iyi karar 4 yılı üniversiteye gidip ama ve ama bu 4 yılda sadece aktif bir şekilde insanlar tanıyarak ve kendimi sonuna kadar geliştirerek verdim. Evet mezun olmadım ama bir kez olsun ihtiyacım da olmadı
Hocam elbette geçmişte sizin gibi kendini geliştirmiş insanlar olmuştur hemde bu sayı az da değildir çok fazla kişi üniversiteyi üniversite gibi yaşadı ,sosyal aktivitelerini yerine getirdi, arkadaşlarıyla güzel bir ortam kurdu, eğlendi , konsere gitti,ünlü kişilerle üniversite ziyaretlerinde görüşme imkanını yakaladı ancak bunlar bitti hocam artık bunların hiçbiri üniversitelerde gerçekleştirilmiyor birtek konserler kaldı onlara bile ünlü kişiler gelmiyor oranın yerlilerinin tanıdığı şarkıcılar konser afişi asıyor, yurtdışı veya yurtiçi gezilerine okul destek vermiyor tur bile düzenlemiyor öğrenci para verse bile gezdirmiyorlar ,arkadaş çevresi eski arkadaş çevresi değil eskiden herkes türktü kafa dengini seçebiliyordun şimdi hepsi yabancı türk olanlarla mecbur gezmek zorundasın seçim yapma şansın kalmadı.Elbette sizin anlattıklarınız üniversiteye giden herkesin yapması gereken normal aktivitelerdir veya tecrübelerdir ama buda bir gerçekki ekonomik krizin içerisindeyiz bunlarıda yapmak için (bazılarını)maddi anlamda refaha ulaşmak gerekiyor.Ekonomi ülkemizde her zaman kötüydü hocam ben iyi dönem hatırlamıyorum sadece alım gücü ilk defa bu kadar azaldı 2018 de üniversitede yine devletin kredi olarak verdiği para yetmiyordu ama mutluyduk çünkü gelecek için birazda olsa plan yapabiliyorduk tost yapıp yurtta sattığımı bilirim hocam 550 tl kredi verilirdi 350 tl si sigaraya giderdi aile yurt parasını ödüyordu bizede gelir elde etmek için yeni yollar aramak kalıyordu yurtta tost sattıyordum hocam öğrenciilere veya kafelerde az tuvalet temizlemedik bizde böyle tecrübe edindik ama günün sonunda paramız gezmeye de yetiyordu konsere de yetiyordu sigaraya da yetiyordu ama şimdi çalışan bir genç bunları yapıp üstüne parası yetmeyince haliyle iş geçim sıkıntısına dönüşüyor çünkü parasıyla hiçbirşey yapamıyor o yüzden üniversite okumak yerine kendini reel hayatta bir işte geliştirip ustası olup yurtdışına gidip veya Türkiye'de hedeflerine daha çabuk ulaşabilir diye düşünüyorum bu konuyuda daha fazla uzatmayalım sizin düşüncelerine saygı duyuyorum dediğim gibi bende düşüncemi belirtmek istedim.Umarım herkes istediği gibi bir hayat yaşar istediği hedeflere ulaşır