Turknetin fiyat politikasından dolayı aynı hizmeti veren diğer firmaları araştırmaya başlamıştım. Alt yapım Türk Telekom fiber. Gibirnete geçiş yapan bir kaç kişinin fikrini alıp bende geçmeye karar verdim. Pazartesi başvurumu yaptım salı günü artık gibirnet müşterisi olmuş ve internet hizmetini bu firmadan almaya başlamıştım.

Yaptığım şeyler,
-Gibirnet sitesinden başvuru evraklarını indirdim ve doldurup imzaladım.

-Whatsapp hatlarından belgeleri ve kimliği gönderdim işlemlerim başlatıldı. Bu evrakları 1 hafta içinde de onlara MNG kargo ile karşı ödemeli göndermeniz gerekiyor.

-Telefon ile aranıp onayım alındı, turknet aboneliğimi onlar sonlandırdı o tarafta yapmanız gereken birşey yok.

- Bilgilendirme sms'i geldi ve modemi kapatıp açtım.

Modem açıldığında geçiş işlemim tamamlanmıştı.

Bu kadar zahmetsiz ve kolay olması turknetin taahhütsüz olmasından kaynaklı tabiyki. Bundan sonra taahhütlü hizmet almak istemem gibirnette taahhütsüz yıl başında anormal bir zam gelirse yine iki evrak imzalayıp farklı firmaya geçebilirim.

Şimdi aynı fiber hızı ve hizmeti ayda 120₺' ye alıyorum. Destek konusunda ben telefon ile arama gereği duymadım hiç whatsappdan anında cevap alabildim.

Not: Turkneti kötülemiyorum hizmetten memnundum gigafiber alt yapım olsa taşınmazdım. Alt yapım 100 mbps olduğu için aynı hizmete yüksek fatura ödemek istemedim.