Blackcode016 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üniversitenin kütüphanesi, sosyal olanakları, şişmemiş egoya sahip hocalar, birlikte iş kurabileceğin ve sırtını yaslayabileceğin dostlar, kız arkadaş/erkek arkadaşlar, okulların düzenledikleri sempozyumlar vs, yurt dışı olanakları... Bunlar bir üniye gitmek için akla gelen en karlı en mantıklı sebeplerdir benim nezdimde. İki üniversite değiştirdiğim için üniler arasında eğitim kalitesinin çok minimal düzeyde oynadığını söyleyebilirim. Ciddi üniversitelerimiz var onları saymıyorum.
Ama biz daha ortalama mahiyette konuşuyorsak, "bir şeyler öğrenmek" denilen şeyin, dinozorlaşmış olan müfredat, iyice robotikleşmiş anlatım biçimi, küresel olanla entegrasyonunu kaybetmiş konular üzerinden hiçbir şekilde gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum. Gün sonunda öğrencinin müfredatını aşıp, gereksiz ve eskimiş bilgileri elekten geçirip, kendi yolunu çizerken asıl öz'e ulaşması gerekiyor. Bu da profesyonel bir öğrencilik demek. Sizin durumda ise ben sıfırdan bir yol çizme gayesi görmüyorum. Dolayısıyla orada verilen müfredatın size "bir şeyler öğretmek" gibi amaca çok da hizmet edebileceğini düşünmüyorum.

Evet hocam haklısınız lakin İstanbul'un bu hızlı ve dar yerlerinden biraz sıkıldım. Kendimi daha rahat hissedeceğim hem de güzel vakitler geçirip network ağı oluşturacağım kişi ve kişiler lazım.

Hem orada bir daire tutup işlerimle de ilgilenebilirim,home office aile ortamında çok zor oluyor dolayısıyla....