Merhaba dostlar, forumda çok yüksek tutarlarda Almanya'ya ya da Avrupa'ya götüreceğini iddia eden kişiler var. Örnek vermek istemiyorum çünkü direkt hedef göstermek oluyor ama akıllara Banker Bilo geliyor. Öncelikle kendi deneyimlerimden ve öğrendiklerimden bahsedeyim ona göre gitmek isteyen ve olumlu şartları taşıyabilenler bu yoldan önünü görebilirler.
Vize, pasaport ve iş bulmak için öyle 10.000 Euro ya da 15.000 Euro ödemenizi gerektiren bir durum yok zaten bu miktarı olan insanlar burada iyi bir yatırım ile yeteri miktarda kazanır.
Ben, diploma olarak soğutma teknisyeniyim, 2 yıllık soğutma bölümü mezunuyum. Bırakın Almanya'yı hala Ankara Üniversitesi'nden dahi teklif alıyorum sürekli.
Almanya başta olmak üzere pek çok ülke kısıtlı meslekler listesi yayınlar her yıl. Bunların içinde soğutma mesleği de var. Tesisatçı, kaynakçı, elektrikçi gibi çeşitli meslekler zaten her yıl yayınlanıyor mutlaka.
Eğer bu tarz bir mesleğe sahipseniz, diplomanız ya da MEB taraflı bir sertifikanız varsa hemen ilgili ülkelerdeki iş ilanları sitesine girin. Sitelerde güzel bir CV oluşturun ve size uygun olan tüm işlere mail yoluyla ya da site üzerinden başvuru yapın. Ben bundan 3-4 yıl önce 200-300 adet şirkete başvuru yapmıştım o zamanlar uygun olmamıştı ama şimdi ayda birkaç şirket iletişime geçip davet ediyor sürekli.
Siz de kıt mesleklerden birine sahipseniz ve birkaç ay içinde hızlıca A1 dil sertifikası alabilirseniz (Kurslar çok ucuz bu arada baktım da Goethe 1200 TL) Avrupa'ya gitmeniz 3-4 aydan daha kısa sürebilir.
Benim dil yeterliliğim olmadığı halde şirketler beni sürekli çağırıyor ve işçi olarak çağıralım sizi buraya diyorlar. Almanya ve Avusturya için belirli mesleklerde sürekli personel alımı yapılır. Başvuru yapmanız ve bir tanesinin sizi işçi olarak çağırması yeterli olur. Bu sayede masrafınız 2000 Euro civarında olacaktır. (Orada ev tutmaya kadar, ek masraflar ve ihtiyaçlar hariç)
Son olarak zaten üniversitelerin 4 yıllık herhangi bir mühendislik alanından mezunsanız, web tasarım ve grafik tasarım gibi alanlarda diplomalarınız varsa ve orada yaşamak istiyorsanız ya da doktorsanız bu işlemler çok daha basit ve hızlı olabiliyor.
Lütfen bu konuda ticari satış yapan arkadaşlar yanlış anlamasın ama 9000-10.000 Euro verebilen bir kişi zaten gider resmi bir kuruma kuruluşa verir 2000-3000 Euro, tüm işlemlerini hallettirir işini de buldurur ve elini dahi kıpırdatmadan Avrupa'ya gider. Örnek olması açısından Avusturya hakkında: Yerleşim ve Oturum – Österreichische Botschaft Ankara (bmeia.gv.at) --- Göçmenlik biçimleri (migration.gv.at) Almanya için: Nitelikli İş Gücü Göçü Yasası Hakkında Sıkça Sorulan Sorular - Almanya Dışişleri Bakanlığı (diplo.de)