Tehdit ile alakalı delil yoksa ispatı çok zor oluyor. Bu nedenle bir sonuç çıkacağını sanmam. Ama iadeyi başka hesaba atmış olduğunuz için işler biraz karışabilir. Mahkemede aranızda geçen diyalogları samimi bir şekilde anlatın. İade için iban istedim bana başkasının ibanını attı. Bende bir problem olmaz diye oraya yatırdım parayı diye açıklayın. Eğer karşı tarafın bu şekilde bir talebi varsa aynı parayı kendisine ödeyebilirim zararını karşılayabilirim diye belirtin. Göndermiş olduğum parayı da iade almak için dava açtım dersiniz. Öncesinde parayı attığınız kişiye icra takibi başlatıp şikayet edebilirsiniz yanlışlıkla para attım geri göndermiyor diye. Size tuzak kurmaya çalışan kişinin arkadaşıdır büyük ihtimalle. Yola gelmesini sağlayabilir bu durum. Ama öncesinde mutlaka bir avukatla görüşün. Yapacağınız tüm hamleleri avukat aracılığı ile yapın. Daha sonradan başınız ağrımasın. Avukatın yanlış iş yapmasını dava edebilirsiniz ama çevrenizdeki hukuk profesörlerine bir şey yapamazsınız. Geçmiş olsun
İstanbul da avukat arayışınız varsa bir arkadaşıma yönlendirebilirim isterseniz.
İyi forumlar