Bingoo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Telefoncudan 2. El bir cihaz aldım
Telefonun kulaklık yeri bozuk çıktı
Isınma sorunu çıktı iade almam yaptırırım diyor
Kabul etmedim hakkımı da helal etmeyip çıktım dükkandan şuan da telefonun imei numarasını giriyorum başka bir telefonunun markası çıkıyor

Bu çıkıyor yani telefonun markası samsung galaxy s9 plus dukkandir yanlış olmaz dedik bakmadık bile suan elimde ne bir fis ne bir fatura ne de başka bir şey var bu imei olayı nedir bilgisi olan var mı ve bu konu hakkında ne yapabilirim iade kabul etmiyor telefoncu suan da da imei numarası çıktı bir de başımıza.
Öncelikle geçmiş olsun. Ben telefon alım satımı hiç yapmadım ama tamirci olarak çalıştığım için konuya az çok hakimim. Cihazı 2. el almış olsan da bir çok hakka sahipsin. Bununla ilgili Ticaret bakanlığının yönetmelik linkini aşağıya yazıyorum oradan okur ve gerekenleri ona göre yaparsın. Fatura ya da fiş düzenlemediği için de vergi dairesine şikayette bulunabilirsin ama şahsi fikrim telefonu sözünü ettiğin yerden aldığını ispatlaman gerekebilir. Şahıs satışı kendisinin yapmadığını, seni tanımadığını söyleyebilir. Nasıl yaparsın edersin başka bir telefonla gizlice kamera kaydı mı alırsın bilemiyorum ama telefonu oradan satın aldığını ispatlayarak vergi dairesine ve tüketici haklarına başvurursan olumlu sonuç alabilirsin.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20200822-6.htm