Sanırım union kullanabilirsin hocam.
sql'de type 0 ise kısmını anlamadım burada bir koşul mu istiyorsunuz ?
hocam
öncelikle kendiniz vermişsiniz dediğin gibi iki tablo arasında ilişkilendirme yapmanız gerekiyor bunu view kısmında yapıccaksınız daha sonra sorgu da
tablo1 T1 join tablo2 T2 on T1.id=T2.id yaparak tek sorgu şeklinde kullanabilirsin.
Kolay gelsin iyi çalışmalar.
Hatta kabaca aşağıdaki gibi bir sorgu kullanacaksınız. Kendinize göre düzenleyip sadeleştirmeyi unutmayın kolay gelsin.
Acele ile yazdım test etmedim kolay gelsin.
SELECT Tablo_1.*,Tablo_2.* FROM Tablo_1 INNER JOIN Tablo_2 ON Tablo_1.chose_id=Tablo_2.id WHERE Tablo_1.type=0
UNION
SELECT Tablo_1.*,Tablo_3.* FROM Tablo_1 INNER JOIN Tablo_3 ON Tablo_1.chose_id=Tablo_3.id WHERE Tablo_1.type=1
Herkese Teşekkürler sql sorgumu case when kullanarak yaptım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
SELECT t1.id, t1.sip_type, t1.quanty, t1.price, t1.odemeturu, t1.time, t1.chose, (case when t1.sip_type = 0 then t2.forms_name when t1.sip_type = 1 then t3.up_title end ) as title from pos_odenenler t1 left join forms t2 on t2.id = t1.chose left join users_products t3 on t3.id = t1.chose Where t1.mtid = $mtid and t1.userid = $uyeid;