CoLLeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sanırım union kullanabilirsin hocam.
Canozkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sql'de type 0 ise kısmını anlamadım burada bir koşul mu istiyorsunuz ?
Alkanmedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam
öncelikle kendiniz vermişsiniz dediğin gibi iki tablo arasında ilişkilendirme yapmanız gerekiyor bunu view kısmında yapıccaksınız daha sonra sorgu da
tablo1 T1 join tablo2 T2 on T1.id=T2.id yaparak tek sorgu şeklinde kullanabilirsin.
Kolay gelsin iyi çalışmalar.
CoLLeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hatta kabaca aşağıdaki gibi bir sorgu kullanacaksınız. Kendinize göre düzenleyip sadeleştirmeyi unutmayın kolay gelsin.
Acele ile yazdım test etmedim kolay gelsin.

SELECT Tablo_1.*,Tablo_2.* FROM Tablo_1 INNER JOIN Tablo_2 ON Tablo_1.chose_id=Tablo_2.id WHERE Tablo_1.type=0
UNION
SELECT Tablo_1.*,Tablo_3.* FROM Tablo_1 INNER JOIN Tablo_3 ON Tablo_1.chose_id=Tablo_3.id WHERE Tablo_1.type=1
Herkese Teşekkürler sql sorgumu case when kullanarak yaptım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
SELECT t1.id, t1.sip_type, t1.quanty, t1.price, t1.odemeturu, t1.time, t1.chose, (case when t1.sip_type = 0 then t2.forms_name when t1.sip_type = 1 then t3.up_title end ) as title from pos_odenenler t1 left join forms t2 on t2.id = t1.chose left join users_products t3 on t3.id = t1.chose Where t1.mtid = $mtid and t1.userid = $uyeid;