Merhabalar, ABD'de yaşayan ve vatandaşı olan çok yakın bir dostum beni yanına almak istiyor, dünya gündemini takip eden birisi ve açık açık daha fazla Türkiye'de kalmanı istemiyorum diyor. Kendisi gelebilmem için bana her konuda kefil olacağını, elinden ne geliyorsa yapacağını fakat prosedürün nasıl işlediğini bilmediğini, dolayısıyla bu konuda benim araştırma yapmamı istediğini söyledi. Açıkçası benim de elime böyle bir şans geçmişken R10'dan alacağım ön bilgi ve tavsiyeler ile başlayarak oldukça detaylı bir araştırma yapmak istiyorum. Şimdilik aklıma tek gelen yöntem çalışma vizesi ile gitme, son yıllarda arayüz tasarımı ve kullanıcı deneyimi ağırlıkta olmak üzere 8 yıldır grafik tasarım üzerine çalışıyorum, herhangi bir üniversite diplomam yok fakat istenme durumunda gösterebileceğim geçmiş tecrübe ve referanslarım bulunuyor. Fakat sorun şu ki ufak bir araştırma yaptığımda çalışma vizesiyle gitmenin neredeyse 2 yıl, hatta daha fazla sürebileceğini öğrendim. Vize başvurusu 3 veya 4 aşamadan oluşuyor ve her aşama ortalama 6-8 ay sürüyormuş. Diğer bir yöntem ise ABD vatandaşı ile evlenerek vize almak, bu konudan kendisine bahsetmedim fakat daha öncesinde bana orada benim yaşlarımda bir tanıdığı olduğunu ve tanışmamızı istediğini söylemişti, bilmiyorum belki bu yolu da deneyebilirim fakat bu konuda da işlerin nasıl yürüdüğünü bilmiyorum, turist vizesi ile ABD'ye gidip orada vize sürem boyunca nişan ve evlilik yapabilir miyim? Aklımda bunun gibi birçok soru var. Fakat asıl konuyu açma sebebim, akrabalık bağı olmasa da oldukça sıkı bir dostumun ABD'de olması bana ne gibi bir avantaj sağlar, herkes gibi çalışma vizesine başvuracak isem sanırım bir avantajı olmamış oluyor. Bu saydıklarım haricinde bildiğiniz başka yasal bir yol var mıdır acaba? Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.