digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşte değerli kardeşim herkes seninle aynı iddiada.
Yanmaz kefen satan da her attığı adımı bir ayete hadise dayandırıyor hem de zayıf hadise de değil.
Allahın adı ile kafa kesen IŞİD'çiler de her attığı adımı ayete hadise dayandırıyor.
Devletten faizle ev almak haram değildir fetvası veren diyanet de Kitaba Sünnete göre fetva veriyor.
İran'ın farklı bir kitabı yok onlar da tüm devlet ve dini sistemlerini aynı kitaba göre uyguluyor.

Yani değerli kardeşim müslüman bir ailede doğduğun için müslümansın.
Brezilya'da doğsan katolik, İsrail'de doğsan yahudi olurdun.
Herkes doğduğu çevrede bir dini öğreniyor içselleştiriyor ve en ateşli savunucularından biri haline geliyor.
Ben Cübbeli'nin de samimi olduğuna inanıyorum, onu öyle inandırmışlar, seni de çevrende bu dini öğretenler böyle inandırmışlar.
Yani tek bir islam yok, tek bir hıristiyanlık, tek bir yahudilik yok.

Benim babaannem kadiriydi. Çocukken çok ağrıttı başımı, onların zikirlerine hu çekmelerine çok tanık oldum.
Diskoda ritmle danseden gençler ile, dergahta zikirle danseden dedeler aslında aynı duyguyu yaşıyorlar.
Yani herkes kendi hayatında edindiği bilgi ve tecrübeler ile kendine bir din inşa ediyor.
Ve 2 insanın dini bir birini tutmuyor. Sen de senin dini anlayışını tutmayanların takvasını beğenmiyorsun.
Eminim birileri de senin takvanı yetersiz buluyordur ))
Tekrar ediyorum biz kuran dışında hareket etmeyiz tek kural koyucumuz vardır allah ve onun kitabı kuranı kerimdir.
O dediğin kişiler ile iddia ettikleri asılsız şeyler kesinlikle kurandaki ayetler ile örtüşmez.
İlmim o kadar yüksek değil ama birinin verdiği bilgiyi önce araştırırım kuranda geçmiyorsa uygulamam ve yapmam. kendi hocam dahil buna.
Yani kısaca kuranda ne diyorsa onu diyoruz eğer bana kendi kafandan uyduruyorsun diyen varsa açsın kuranı okusun , bana inanmıyosan aç kuranı kerimi oku , çünki ben kendim değil Kuran'da geçenleri söylerim uygularım.