Ben kimseye dinden çıkıyor demedim, Müslüman dediğin allahın kurallarına uyandır dedim, bunuda takva belirler.
Gerçek müslüman örnek olandır ördek olan değil 😊 eğer bu dediklerimi müslümanım diyenler uygulamazsa dışarıdan biri islam dinini çok yanlış anlar güzel kardeşim 😊 hangi ülke şuan şeriatle yönetiliyor? kim gerçekten allahın kurallarına uyuyor? çoğu kimse.
Haşa ben kimseye şirk koşuyor demiyorum, kimseyi dinden çıkarma gibi bir yetkim yok, yetki ve hüküm alemlerin rabbi olan allahındır, kanun koyucu alemlerin rabbi olan allahındır.
Evet kuranı kerim var ve bunu yorumlayan hocalar,şeyhler vs vs mesela biride yanmaz kefen satan cübbeli, mahmudlar vs. biz kimsenin karısının kızının köleleştirilip satılmasınıda desteklemiyoruz, aksine islam dini kadına ve kız çocuğuna değer vermektir.
Ben kuranın müşrik diye belirlediği kısma çekinmem MÜŞRİK DERİM! Racon kesmiyorum doğruları söylüyorum 😊 belliki rahatsız olmuşsun güzel kardeşim ama düşündüğün gibi kafadan din uydurmuyoruz allahın dediğini ve kuranın yazdığını uyguluyoruz.
İşte değerli kardeşim herkes seninle aynı iddiada.
Yanmaz kefen satan da her attığı adımı bir ayete hadise dayandırıyor hem de zayıf hadise de değil.
Allahın adı ile kafa kesen IŞİD'çiler de her attığı adımı ayete hadise dayandırıyor.
Devletten faizle ev almak haram değildir fetvası veren diyanet de Kitaba Sünnete göre fetva veriyor.
İran'ın farklı bir kitabı yok onlar da tüm devlet ve dini sistemlerini aynı kitaba göre uyguluyor.
Yani değerli kardeşim müslüman bir ailede doğduğun için müslümansın.
Brezilya'da doğsan katolik, İsrail'de doğsan yahudi olurdun.
Herkes doğduğu çevrede bir dini öğreniyor içselleştiriyor ve en ateşli savunucularından biri haline geliyor.
Ben Cübbeli'nin de samimi olduğuna inanıyorum, onu öyle inandırmışlar, seni de çevrende bu dini öğretenler böyle inandırmışlar.
Yani tek bir islam yok, tek bir hıristiyanlık, tek bir yahudilik yok.
Benim babaannem kadiriydi. Çocukken çok ağrıttı başımı, onların zikirlerine hu çekmelerine çok tanık oldum.
Diskoda ritmle danseden gençler ile, dergahta zikirle danseden dedeler aslında aynı duyguyu yaşıyorlar.
Yani herkes kendi hayatında edindiği bilgi ve tecrübeler ile kendine bir din inşa ediyor.
Ve 2 insanın dini bir birini tutmuyor. Sen de senin dini anlayışını tutmayanların takvasını beğenmiyorsun.
Eminim birileri de senin takvanı yetersiz buluyordur ))