buda sizin düşünceniz
ben katılmıyorum sıze
ahlak evet hayatın her alanında gereklı,olmazsa olmaz olgulardandır
ama din i koyamıyorum bu kategoriye
saf temiz ve berrak duygular ile dinini yaşar Allahına bağlıdır onu ayrı tutuyorum bu tip insanların herzaman başımızın üzerinde yeri var
yıllardır ticaretle uğraşıyorum dinine Allahına bağlı oldugunu söyleyıp duygu sömürüsü yapıp parmak atanlarla gectı ömrüm
ben bırıyle iş yapıyorsam hemen Allah kıtap gırıyorsa bır işin işine kafadan eliyorum öyle müşteriyi,çünkü bugune kadar hep zararını gördüm bire bir ben yaşadım
Biz seninle zaten hemen hemen aynı düşüncedeyiz 😊 şuan dini tam yaşayan türkiyede %5 bile yoktur sana özet geçeyim kısaca zaten anlarsın.
- ölünün arkasından fatiha okumayız çünki fatihanın amacı bu değil
- ölünün arkasından kuran okumayız çünki kuran ölülere değil dirilere inmiştir.
- camiye gitmeyiz çünki hoca kurandaki çoğu şeyi okumaz, allahın dediğini değil hükümetin dediğini yapar
- kandillerde kuranda geçmeyen kandile ve hadislerde geçmiyosa ( her hadise inanmayız )
- ticaretde allahın ismini vermeyiz yemin etmeyiz ama ticaret kurallarımız allahın koyduğu kurallardır.
Şimdi anlaşmışızdır umarım, sizin gördüğünüz müslüman adıyla müslümanız diyenler müslüman değildir, çünki müslümanlık bu değildir, Eğer gerçek bi müslüman tevhid eliyle tanışırsanız onunla ticaret yapmaktan geri kaçmayın aksine ticaret yapın o zaman ticaretin tatlı ve çekiciliğini hissediceksinizdir.
Gerçek bir müslümandan zarar göremezsin 😊 bu mümkün değildir emin ol, çünki o ticaret yapacağı kişiye zarar vermekten korkmaz o allahın azabından korkar bunun için karşıdakine zarar vermez ve ticaret ahlakı yüksektir.
Bu zamanda gerçek müslümanla tanışman inşallah nasip olur 😊
Bu arada gerçek müslüman tevhid eli bir müslüman oy kullanmaz ve siyaset YORUMLAMAZ.
Bende eskiden öyle düşünüyodum ama allaha şükür tövbe ettim tüm geçmişime şuan Allah'ın kurallarına göre ticaret yapmaya çalışıyorum ama karşıdaki insan sebebiyle zorlanıyorum bu konuda haklısınız, çünki çoğu insan dinimizi ticaret olarak kullanıp insanları soyuyor,kandırıyor.