digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben seni anlıyorum ama sen de herkes gibi dinin işine gelen kısmını alıp işine gelmeyen kısmını almıyorsun.
Yani herkes gibi dine kendine göre bir anlam bir sistem yüklüyorsun.
Zekat dediğin malın 40 ta 1'i. Bu devlet gelirin %35-40 ını vergi olarak alıyor ve fakirler bitmiyor.
Sen %2,5 fazladan zekat verilirse fakirlik ortadan kalkar iddiasındasın.
Bunlar dini de ekonomiyi de sosyolojiyi de görmezden gelerek yapılan yorumlar.

Sen islamın işine gelen sosyal adalet kısmını alıyorsun, et girmeyen ev fakir kalmazdı diyorsun.
Sonuna kadar yanlış. İslamın zirvede olduğu peygamber döneminde fakir zengin yok muydu?
Eğer amacın fakirin olmadığı, insanların iyi beslendikleri, kimsenin evsiz kalmadığı bir sistemde yaşamaksa,
Komünizm sosyal adaleti İslamdan daha iyi sağlar.

Herkesin islami kurallara uyduğu bir ülkede zengin fakir insan olur.
İslami sistemde bir adamın 15 evi varken başka birinin evi olmayabilir.
Ama komünizm de evi olmayan insan olmaz, kimse fazladan ev stoklayamaz, 5 tane araba sahibi olamaz.
Aynı şekilde evsiz insan da olmaz, işsiz fakir insan da olmaz.
Bir fabrikanın en üst düzey yöneticis ile en düşük işçisi arasında yaşam standardı çok az farkeder.

Yani sen islamın sadece sosyal adalet sağlayacağına inanıyorsun.
Çünkü ekonomik sıkıntılar seni bunaltmış.
Oysa başka bir Selefi kafalı adam da diyor ki islamın temeli namazdır, kasten namaz kılmayan mürteddir katli vacibdir.
Şimdi senin dini anlayışını mı kabul etmeli insanlar, yoksa bu Selefi adamın dini anlayışını.

Müslümanların hepsinin ilk hatası, tek bir islam olduğuna ve onun da kendi inandıkları en doğru islam yorumu olduğuna inanmaları.
Bir birlerinin şirkte olduğunu iddia eden, en hak mezhebin kendilerinin mezhebi olduğunu, kendileri gibi düşünmeyenlerin cehennemlik olduğunu iddia eden bir sürü cemaat tarikat mezhep var.

Yani değerli kardeşim.
Bu ülkenin yazılı kanunları var ve bu ülkenin yazılı hukuk sistemi kağıt üzerinde mükemmeldir.
Eğer herkes vergisini tam olarak ödese, her siyasetçi vatanı için milleti için namuslu ve dürüst çalışsa, her vatandaş trafik kurallarına hukuk kurallarına uysa bu ülkede adliyelerde insan olmaz.
Yani adliyelerde insan olmasının sebebi birilerinin hukuk kurallarına uymaması.
Herkes bu ülkenin yazılı hukuk kurallarına oysa ülkede ne mülteci olurdu, ne yolsuzluk olurdu, ne aç insan olurdu, ne evsiz insan...
Ne de adliyelerde dava olurdu...

Sen adliyelerde dava olmasını ve insanların çatışmasının sebebini dine uymamaları zannediyorsun.
Adamlar yazılı hukuk kurallarına uysalar herkes tek dine sahip olmadan da barış içinde yaşar zaten.
allah zalim olan bir devleti ayakta tutmaz müslüman olsa bile , allah adil olan bir devleti ayakta tutar kafir olsa bile. Umarım açıklayıcı olmuştur 😊 Peygamber efendimizin döneminden bahsetmişsin ama bilmiyosunki o dönem savaşta olduklarını, islamı yaydığı için.
Sahabiler peygamber efendimize ya Muhammed açız diyince, ben size bu yolda göbekleriniz şişman gezeceksiniz demedim buyuruyor. İslamın kuralı budur, Sürekli savaş allah yolunda, tüm şeriat tamamlanana kadar.
islamdan güzel bir din, şeriatdan güzel bir yönetim şekli olabilirmi? bence olamaz.
allah zevecelle şeriatı kuran yönetimine nasip etsin, insanların şeyhlerin , cübbelilerin, sofilerin şerrinden korusun , allah bizi tevhid yoluna koysun.