Ben alım gücüne bakıyorum şuan fakfakir oldum resmen, geçen seneki maaşın 2.5 katını alıyorum ama yetmiyor, hiçbir hayal kuramıyorum. Ev, araba asla mümkün değil imkansız. Geçen seneki şartlarda krediyle borçla birşeylerin sahibi olma imkanım vardı, buda kemer sıkarak yıllarca borç ödeyerek. Ama şuanda borçla, krediyle bile bu hayallerin yanında bile geçemiyorum.
Örneğin; geçen sene mahallede 300bin TL olan ev şuanda 1.5M TL. En fazla 500bin kredi çekebilirim aylık 8bin ödeyebilirim hiçbirşey yemeden içmeden. +1M peşinatı nereden bulacağım ? 500de birikmiş var desek bile yine 500 açıkta kalıyoruz.
Geçen sene 2015 model üzeri bir arabayı 100bin civarına yine borçla birazda peşinatla alabilecekken şuan aynı araba 400-500bin TL ve inanın arka camlar çevirmeli hiçbir özellik gösteriş birşey yok. Bunuda krediyle alıyım desem geri ödemesi 1M buluyor.
Evi arabayı geçtim, dışarıda döner 50TL hamburger menü 100TL orta halli yiyecek bunlar.
20 yaşında tek kapı arabamın sigortası geçen sene 1400 bu sene 3600TL.
Ben artık hayallerden ve gelecek kurma, evlilik planlarından vazgeçtim.
Aldığım maaşı gezip tozup çatır çatır yiyorum, para biriktirmiyorum.
Tek umudum Green Card çıkması, üni mezunuyum meslek sahibiyim ama bu ülkeyi terkedip avrupada garsonluk, temizlik, kuryelik vasıfsız ne iş varsa gidip yapmaya razıyım.
Burda kendi ülkemde devletim beni ezecek, orta sınıf iyice fakirleşecek, fakir yoksullaşacak, zengin parasına para katacak, ben bu zenginlerin içinde yaşayacağıma gider avrupada hizmet ederim, ezilir büzülürüm daha iyi.
Green Card çıkmazsada almanya, abd, fransa, hollanda, isviçre bu ülkelere nasıl gidilir her yolu deniycem.