Yakın Zamanda URL Yapısında Değişiklik Oldu Mu?
İçerik yönetim sistemi kullanıyorsanız kalıcı bağlantılar link yapınızın can alıcı
kısımlarından biridir. Örnek olarak wordpress kullanıyorsanız yönetici panelinizin sol kısmında bulunan
ayarlar -> kalıcı bağlantılar sekmesinden yazı ismi ya da özel yapı yolunu seçebilirsiniz.
Bunun dışında bazen içerik yönetim sistemlerinde , sunucu kısmında, veritabanında kısmında
yaptığınız değişiklikler URL yapınızın bozulmasına sebep olabilir. Google ve diğer arama motorlarının
sitemizi anlaması için yegane yol olan site haritalarını güncel tutmak zorundayız. Eski URL
adreslerimiz ziyaret eden botlar tarafından hatırlanabilir ancak doğru yönlendirilmeyen sayfalar
dizinden çıkarılabilir.
çözüm olarak Kullanılmayan URL adreslerinizi yenisiyle değiştirip 301 yönlendirmesi yapmalısınız.
Url yapısında değişiklik olmadı search consoleye eklediğimden beri
evet indexlenebilir, search consol üzerindende gönderim yapabilirsiniz, şöyle soyliyeyim hocam. 3 aylık Da:3 Pa:38 sitem news sayesinde 5 dakika içinde indeks alıyor. Wp kullandığım için 3-4 gün öncesi paylaşmış gibi paylaşıyorum içeriği ve news panelinden eklediğimiz kategoriyi yeniliyorum 5 dakika içerisinde indeks alıyor.
Deneyeceğim
Sitemapte sorun var hocam sanki
https://teknoailesi.com/sitemap-index.xml sorunsuz gibi hocam