Çok teşekkür ederim hocam; inanın 2 gündür sitres, sinir tavan yapmış durumdayım zaten çocuklar için inanın her şey; yoksa kendi evimi buraya taşıyıp böyle bir topa hiç girmezdim. Bu evi tutarken aracı olan arkadaş ile önce görüşeceğim münakaşaya girmeden gereken açıklamayı yapması için dediğiniz gibi diretirse 3 yıllık sözleşmeye ve yazan maddelere uyarak oturmaya devam edeceğim. Sağ olun var olun hocam.
1 yıllık sözleşme falan önemli değil hocam eğer derse ki kontratının süresi bitti bununda bir önemi yok. kontratlar otomatik olarak yenilenir yenilemek kiracının insiyatifinde ev sahibi buna karar veremez. ayrıca diyelim ki 3 senelk kontrat var. orada yıllık %30 zam dediniz ama kanun çıktı maksimum 25 dedi o zaman kontrattaki o madde geçersiz kalır maksimum %25 üzerinden hesaplarsınız. altında bir zam ikili ilişki ona birşey diyemem. ancak herhangi bir şekilde evi boşaltmayın ve asla o kirayı vermeyin. emin olun siz haklısınız. maksimum %25 zam yapabilir. bu zammı vermediğiniz için sizi evden çıkarırsa evinizi ben tutacağım bu kadar net konuşuyorum. aslında mantık olarak siz o adamın evinde oturmuyorsunuz. sz bir ticaret yapıyorsunuz bu ticaretinde kanunlara uygun olması gerekiyor. ayrıca kiranızı banka üzerinden göndermeye özen gösterin ve gönderirken kira ödemesi diyerek evinizin adresini açıklama kısmına yazarak gönderin. bir sorun olduğunda kanıt olarak gösterebilirsiniz.