Sözleşme bitiyor ve ihtarını çekmişse çıkarır. Konu sahibi arkadaşım senin için konuşmuyorum kiracı ve ev sahibi olan arkadaşlar hep kendi açılarından baktığı için olayı anlamıyorlar maalesef kiracılar heralde ev kendilerinin sanıyor arkadaşım adamın evini kiralamışsın ve bir sözleşmen var bu sözleşme 2 tarafıda bağlar. Sözleşme bittiyse anlaşma süreside biter ya yeni sözleşme yapacaksın yada evden çıkacaksın çıkartamazlar birşey yapamazlar diyenlere bakma kapının önüne zorla çıkartırlar adamı kanunen haklı konumda olmanız gerekiyor
kaçıncı yılınızdasınız? 5 veya 10.yılda çıkartabilir, diğer türlü geçerli bir sebebi yoksa sözleşmeniz otomatik yenilenir diye biliyorum. Tamamen hukuki çerçeveden ilerleyin.
Hocam 1. Yıl ve adama diyorum ki kalmak istiyorum adam bana diyor ki sahibinden de ilanlar 6 binden başlıyor bizim evlerin diyor sözleşmede şey yazıyordu sözleşme bitmeden 15 gün öncesinde çıkmak vs istiyorsa haber edilmesi gerekiyor yoksa sözleşme otomatik olarak uzar adam şimdi 6000e çıkartıyor ve tek kalacaksın diyor her şeyi günü gününe ödedim eve hiç bir zararım olmadı tek kuruşluk ve yeni sözleşme yapmak istiyorum %25 zam yapması gerekmiyor mu eski kiracıyım diye