Adamın ülkeye dair yorumları zaten saçmaydı, uluslararası ilişkiler açısından söyledikleri de apayrı saçmaymış. Bu tweetler sadece algı oluşturma amaçlı atılmış tweetler; "Bakın biz Türkiye'yiz uluslararası planlarda Türkiye'nin de adı geçiyor" tadında. Ayrıca tweetler yalakalık yaptığı iktidarın vermeye çalıştığı tarafsızlık pozuna da aykırı. Ülkeyi Rusya ve Çin ile müttefik olarak konumlandırmış.

Kısacası uluslararası ilişkiler açısından nereden tutarsan tut bu tweet elde kalır. Ukrayna'nın karşısına Rusya'yı çıkartmadılar. Ukrayna liderleri zaten SSCB dağıldığından beri Batı ve Rusya arasında bir denge politikası izliyordu. Seçim çalışmalarında Batıcı ve Rusya yanlısı partiler vardır muhakkak. Batı yanlısı iktidara gelir, ülke halkı memnun olmaz, Rusya yanlısı iktidar bir sonraki seçimde sandıktan çıkardı. Rusya da ufak tefek müdahaleler yapmasına rağmen görmezden geliyormuş izlenimi çiziyordu. Batı yanlılığında Zelenski çıtayı yükseltip Rusya'yla bağları tamamen kopartacak şekilde NATO'ya girmeye kalkışınca Rusya Ukrayna'ya girdi. Kısacası Ukrayna AB, ABD ve NATO'dan destek göreceğini düşünerek Rusya'nın karşısına kendi çıktı. Açın bakın Zelenski'nin açıklamalarına çatışma başlamadan dahi askeri yardım bekliyordu.

Tayvan ve Çin zaten Çin Devrimi'nden beri sorunları olan iki ülke. Tayvan'ın resmi adı zaten Çin Cumhuriyeti, Çin dediğimiz de Çin Halk Cumhuriyeti... Birbirlerinin hali hazırda onlarca yıldır karşısında. Çin'in karşısına Tayvan'ı çıkarmışlar ilginç. Bu yorumu ancak sığ bir insan yapabilir.

ABD, Rusya ve Çin gibi ülkelerin arasında maalesef güçlü bir ülke değiliz. Yandaş efendi "bakın biz ne kadar güçlüyüz, Çin dedim, Amerika, Rusya dedim bunlarla birlikte aynı ligdeyiz" imajı için bu pozu çizmiş, bizi ve farkında olmadan Yunanistan'ı bir üst lige taşımış (belki 2-3 üst lige).

Allahım sana geliyorum... ABD/İngiltere dünyayı savaşa sürüklüyor demiş. İngiltere Brexit sonrası siyasi olarak oldukça yalpalayan bir ülke. II. Dünya Savaşı'nın ardından bırak dünya siyasetine yön vermeyi, çıktığı AB'ye bile yön verememiş bir ülke. ABD/Almanya dese hadi bir nebze, ABD/Fransa dese o da kabulüm.

III. Dünya Savaşı dünyada bu kadar sağ siyasetçinin yükseldiği bir dönemde tabii olarak dillendirilir. Çıkma ihtimali de göz ardı edilmemelidir. Ancak I. ve II. savaşların çok büyük zararlara yol açtığı hiçbir ülke tarafından da unutulmamıştır. O yüzden kolay bir ihtimal de değil.

Ekleme: Hele bu şekilde komplo fantezileri (teorileri değil fantezileri) şeklinde gerçekleşmesi imkansız. Haha ulan ya adam cephe cephe yazmış.