Hangi programda render alıyorsunuz?
Adobe premier pro.
Seçimleriniz gayet başarılı. Ram frekansını yüksek seçmeniz gayet iyi olmuş. Yalnız bu tür sistemlere sıvı soğutucu artık şart. Yüksek performans gerektiren işler yaptığınız için işlemcinin fazla ısınması epey olası. Cooler Master veya Corsair'in sıvı soğutucu modellerine göz atabilirsiniz.
aynen dediğiniz gibi sıvı soğutucuda ekleyeceğim teşekkürler geri bildirim için.
Sistem çok dengesiz geldi bana.
Render ve oyun diyorsunuz ancak 500gb ssd var.
İşlemci çok yüksek tutulup ekran kartı orta seviye tutulmuş.
Kasa baştan kaybediyor şu anda bile sıcaklığı hissediyorum.
650W psu için o rakam çok yüksek.
Sistemden kısabildiğim kadar kısmaya çalıştım aslında bütçe olarak. Öyle aham şaham oyun delisi değilim harici disk alırım düşündüm yanına. İşlemciyi ilerleyen zamanlarda arttırmak istediğimiz anakartı da değiştirmek gerekiyor ama ekran kartında öyle değil bu yüzden biraz zorunda kalarak üst almak zorunda kaldım. Keşke daha fazla çıkabilsem bütçe olarak ama bu bile fazla

PSU markalarından çok anlamam ama en çok tercih edilenler arasından almaya çalıştım. Öneriniz var mı? Birde kasayı görüntü bakımında sevdiğim için tercig ettim sıcaklık için nasıl bakmam gerekiyor tavsiyeniz var mı?
Bu sisteme 80+ platinum veya 80+ gold psu daha iyi olabilir. + ssd 980 pro diğerlerine daha çok yakışır
Dostum tabi daha iyi ama 1.5'dan 5.5k oluyor bütçesi

Güç olarak yetmez mi dersin 650W. Dediğin SSD güzel ama fiyat 2 katından fazlasına çıkıyor malesef. Çok oyun delisi değilim genelde adobe premier pro render için kullanacağım. Bu yüzden ona vereceğim parayı haricisi ek disk alsam daha iyi değilmi 2 veya 4 TB?