Sebebi para değil.
Sebebi internet kullanımı yaygınlaştıkça internetteki düzey seviye düştü.
1996'da internete ilk girdiğimde bir Türk ile karşılaşma ihtimali çok düşüktü.
Türkçe siteler azdı ve internete bağlanan herkesin ingilizce ve bilgisayar kullanmayı bilmesi gerekiyordu.
1996 da internetten tanıştığım adamlar sosyo ekonomik seviyesi yüksek çok iyi eğitimli adamlardı hepsi yabancı dil biliyorlardı.
Bugün tembellikten yabancı dil öğrenmeyip bir de bu duruşlarını milliyetçilikmiş gibi gösteren vasıfsızlar türedi.

İnternet topluma yayıldıkça toplumun çoğunu oluşturan düşük vasıflı insanlar da interneti kapladı.
Forumlar bir merak alanıydı. Meraklı insanların yeni bilgiler öğrenme yeni yetenekler kazanmak için kullandıkları bir alandı.
Ben forum dünyasına digitürk ün eski şifreleme sistemi cryptoworks ü kırmaya uğraşmak için girdim.
2 sene sonra kriptolojiye hakim olamayıp şifreyi kıramasam da digitürk cihazlara atr ve serial verip cihazın kart varmış gibi davranıp şifresiz kanalları gösterdiği bir pic card (16f84) dosyası yazdım.

Açıkça söyleyebilirim ki artık r10 modern internet işportacılarının tezgah açtığı bir sanal cadde halindedir.
30 sene önce kahvede pişbirik oynayan kaçak seyyar satıcılık yapan adamlar vardı.
Bugün de like takipçi satan, sayfa kasan adamlar aynı şekilde online işportacılık yapıyorlar.
Yani nerede çokluk orada sıkıntı var.
Toplumun geneli düşük vasıflı.
Dandik üniversitelerden diploma almış bir sürü adam var.
Şu anda gördüğünüz ülkenin gerçeği.

Hintliler ve Çinliler ile ilgili durum da şu.
Bahsettiğiniz ülkelerin nüfusları milyarı aşıyor.
Bu kadar büyük nüfusta interneti yaygınlaştırdığınızda, ingilizce bilen zeki ve kendini internetten geliştirebilen Türkiye nüfusu kadar adam çıkıyor.