Yıllardır sektördeyim. Yıllardır Wordpress site yaparım. Şu anda tüm müşterilerime Wordpress site yapıyorum. Wordpress olduğunu söylüyorum. Bunun açıklamalarını da yapıyorum. Daha önce hem kendi yazdığımız hem de piyasadan aldığımız yazılımları da kullandım. Bir çok konuda WP benim tarafımda öne çıkıyor. O nedenle WP'ye free gözüyle bakmamak gerek diye düşünüyorum.
Şimdi rakam kısmına gelecek olursak aslında siz ve sizin gibi düşünenler yüzünden bence ucuza yapıyorsunuz ya da ucuza yapılması gerektiğini düşünüyorsunuz. Teknik detaylar müşterinin umrunda bile değil. Müşterinin tek derdi istediği gibi bir web sitesine sahip olmak. Şu anda piyasada halen HTML site yaparak çok ciddi rakamlara satan kişiler var.
15.000₺ ye gelecek olursak bence orta düzey bir rakam bu. Ben hali hazırda WP tema değişikliğine minimum 12.000₺ + KDV yazıyorum. İşin içine custom işler girdiğinde yükseliyor.
Sektörde çok uzun zaman geçirmiş, bir çok müşteri görmüş birisi olarak tavsiyem teknik detaylara takılmadan işini hakkıyla teslim ederek yüksek rakamlara iş yapmak. Eğer müşteri bu rakamları çok buluyorsa yapmayın. 1000₺ bile deseniz bunun altına yapacak adam bulunur bunu da unutmayın. Ama rakamınız ne kadar yüksek olursa ve ne kadar kaliteli iş yaparsanız dönüp dolaşıp o iş size sizin istediğiniz rakamla geri gelir.
Gidin konuyu ve BÜYÜK HARFLERLE YAZANI OKUYUN,
adam belki 1 yıl SEO hizmeti verecek , belki 1000 usd'lik addonlar kurdu. 15.000 TL çok para mı ? en dandik theme forest temaları 50 usd olmuş. buradaki liseli site yapıyorum diyen tayfa bile 1-2 bin ücret istiyor. E-ticaret için normal hizmet vereceksen normal. Tema ücretsizmiş ücretliymiş çok takılmamak lazım.
Gidin konuyu ve BÜYÜK HARFLERLE YAZANI OKUYUN.