ysozmen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
EY MARAZ-I VESVESE İLE MÜPTELÂ! Biliyor musun, vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Ehemmiyet verdikçe şişer; ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür; küçük görsen küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder; havf etmezsen hafif olur, mahfî kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir; mahiyetini bilsen, onu tanısan, gider.

Ne kadar kafaya takarsan o kadar büyür gözünde. Tavsiyem boş durmaman ve uğraşacak bir şeyler edinmen. Kendin için çok seveceğin çok mutlu olacağın kendi projelerini geliştirmen ve gülüp eğlenebileceğin sosyal ortamlar sağlaman. Şunu da bil ki hepimiz öleceğiz, daha dün doğduk bugün bu yaşımızdayız. Zaman ne çabuk geçti.. Geçmişte yaptığımız hataları ne sen hatırlarsın ne başkası..
Söylediğinizde çok haklısınız ama arkadaş ortamında biri birine fısıl fısıl konuşsun; "acaba benim hakkımda mı konuşuyor" düşüncesine kapılıyorum.
Arkadaşlarımın evine gidiyorum; oradan çıktığımda acaba benim hakkımda şimdi ne düşünüyorlar diye yol boyu düşünmekten kendimi alamıyorum.