O halde hocam sizde ne asosyallik, ne de çekingenlik gibi durumlar söz konusu. (En azından anlattığınız kadarıyla...) Siz sadece yeniliklere tam anlamıyla açık değilsiniz.
Bu yenilik genellikle kalabalık gittiğiniz bir mekana tek gitmek ya da hiç gitmediğiniz bir mekana tek gitmek vb...
Tam bu noktada kendinize telkin vermeli ve sizin rahatınızı bozacak bir durum olmadığının farkına varmalısınız.
Ek olarak tekrar belirtiyorum, bakın kendinizi biliyorsunuz, gayet iyi tarif ediyorsunuz. O halde kendiniz olmayı da kabul emeniz gerekiyor. İlla tanıdık insanlar olmasına gerek, yabancı olduğunuz bir mekanda da kendiniz olabilirsiniz. Hatta daha rahat, çünkü tanıdık insanlar yok ve kendinizi tam anlamıyla kabul edebilir, sergileyebilirsiniz.
Çok teşekkürler hocam. beni tanımladınız aslında tam anlamıyla yeniliklere açık değilim dediğiniz gibi. Son zamanlarda zaten mesela kendimi zorluyorum bunu aşmak için. Geçen gün yolda çok işlek bir caddede bir mekan var lahmacun çorba vs satıyorlar. Hava sıcak olmasına rağmen herkes içerde oturuyor fakat kapının önünde masalar var kimse oturup orada yemek yemiyor sürekli insanlar geçtiği için. Tek başıma gittim oturdum kapının önüne yemeğimi yedim

Zaten artık şu şekilde yapıyorum mesela bir mekan var ve tek başımayım o anda canım istemese bile gidip orada oturup tek başıma kahvemi alıp içiyorum.