Aslan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında ileri derece bir sorunum olduğunu düşünmüyorum. İlköğretim, lise ve ünide sınıftaki mizah yönüyle vs en aktif kişilerden biriyimdir. Herkeslede aram iyidir. Hatta ilk öğretimde evimizin taşınmadan dolayı okul değiştirmiştim 7. sınıf 2. döneminde başka okulda okumaya başlamıştım. Bir hocamız veli toplamtısında anneme Emre'nin ağzından kerperenle laf almıyorduk ilk geldiğinde şimdi onu susturamıyoruz tarzında birşey demişti Yani 5 6 kişilik arkadaş ortamı olsun yeni kişilerde olsun masada farketmez yine en çok espiri yapıp konuşan kişilerden biri ben olurum.

Fakat yeni biryere giderken, tek başıma düğüne giderken, tek başıma kahve içmeye giderken çok düşünüyorum.

Yani birşey yaparken hiç umrumda olmadan tak tak herşeyi yapmak istiyorum kafaya takmadan.
O halde hocam sizde ne asosyallik, ne de çekingenlik gibi durumlar söz konusu. (En azından anlattığınız kadarıyla...) Siz sadece yeniliklere tam anlamıyla açık değilsiniz.
Bu yenilik genellikle kalabalık gittiğiniz bir mekana tek gitmek ya da hiç gitmediğiniz bir mekana tek gitmek vb...
Tam bu noktada kendinize telkin vermeli ve sizin rahatınızı bozacak bir durum olmadığının farkına varmalısınız.

Ek olarak tekrar belirtiyorum, bakın kendinizi biliyorsunuz, gayet iyi tarif ediyorsunuz. O halde kendiniz olmayı da kabul emeniz gerekiyor. İlla tanıdık insanlar olmasına gerek, yabancı olduğunuz bir mekanda da kendiniz olabilirsiniz. Hatta daha rahat, çünkü tanıdık insanlar yok ve kendinizi tam anlamıyla kabul edebilir, sergileyebilirsiniz.