Değerli R10 Ailesi sizlerden gelen talepler doğrultusunda yine kararı sizlerin verebileceği demokratik bir sonuç ortaya çıkarabilmek adına bu anketi açmaya karar verdik.
Grafik tasarım ve Arayüz tasarım işlerine yeni başlayan, giderlerini çıkarmak için iş almaya çalışan genç veya öğrenci arkadaşlarımız ile yıllardır bu sektörde hizmet veren, bir çok kurumsal referansı olan, tecrübesi olan, kurumsal yapıda çalışan profesyonel şirketleri ve kişileri bir arada tutmak karmaşık bir durum
Logo örneğini verelim;
Bir logoyu 200TL'ye çizen kullanıcılar bulabilirsiniz.
Bir logoyu 5.000 TL'ye ve çok daha üzerine çizen profesyonelleride bulabilirsiniz..
Web Sitesi örneği verelim;
Bir web sitesini 5.000TL'ye de tasarlatabilirsiniz.
Bir web sitesini 10.000TL'ye de profesyonel olarak tasarlatabilirsiniz.
Örnekler çoğaltılabilir..
Başlangıç ve
Profesyonel olarak iki farklı kategoride satış ilanlarını toplamayı düşünüyoruz ve bu kararı sektörden olan kişilere bırakıyoruz. Pilot olarak bu kategorileri seçtik yakın zamanlarda diğer ihtiyaç duyulan kategoriler içinde bu sistemi getirebiliriz.
LÜTFEN seçim yaparken grafik ve web tasarım ile alakalı sektörlerde iş yapanlar/yaptıranlar oy kullanmaya özen göstersinler.
Yeni kategorilerde ne olacak?- Profesyonel olan kategorilerde TABAN rakamlar daha yüksek olacak.
- Profesyonellerin olduğu kategorilerde konu açabilecek olan kullanıcılar isterlerse Başlangıç kategorilerinde konu açmaya devam edebilecek bu sayede "acaba daha yüksek rakamlara satamazsak sorun olur mu" kaygısı olmayacak.
- Profesyonel kategorilerde Kurumsal ya da Kurumsal PLUS olan kullanıcılar daha önce yaptıkları işlere ve memnuniyet sonuçlarına göre seçilecek. Yöneticiler Manuel olarak seçim yapacaklar
- Son 6 ay içerisinde Profesyonel kategorilerde aldığı işlerden 5 adet ve üzeri negatif (-) ticaret puanı alan kullanıcılar bu kategoriden uzaklaştırılacak.
- Profesyonel kategoride alınan işler sonucunda kullanıcıları mağdur eden üyeler bu kategorilerden uzaklaştırılacaklar.
- Başarılı olan 8-10 kullanıcı Profesyonel alanda konu açabilecek kişileri seçebilme hakkı elde edecek. Juri üyeliği gibi diyebiliriz.
Neyi amaçlıyoruz?
Profesyonellerin olacağı kategoriler sayesinde Grafik ve Web Tasarım sektörüne canlılık katmayı ve rekabet ortamını yeniden oluşturmayı planlıyoruz.
Profesyonel olabilmek için Başlangıç kategorisinde daha düzenli ve daha düzgün işler çıkarmaya çalışacak çok fazla kullanıcı olacaktır.
Profesyonel olan kullanıcılar ise işlerini düzgün teslim etmek ve negatif puan almamak bu seçkin kategoride iş yapmaya devam edebilmek için daha dikkatli olacaklardır.
Bu kategoriler için R10'un bütçesi ile REKLAM çalışmaları yaparak şirketleri, ajansları ve bireysel Profesyonel Tasarım/Grafik ihtiyacı olan insanları bu kategorilere çekeceğiz.