Hayvan ticaretinin her türlüsüne karşıyım. Bu konuda da oldukça hassasım.
Dün bir tanıdığın çocuğu aradı. Instagram'da köpek satan bir hesaptan köpek "sipariş vermiş". Kendisi dolandırılmış. Bu konuyu ilgili sayfa için index oluşsun ve insanlar bilinçlensin diye açıyorum. Bir kişi görür de bu yoldan dönerse kafi.
İlgili instagram sayfası:
Üretim (@uretimmerkezi0numara) Instagram fotoğrafları ve videoları
instagram kullanıcı adı:
uretimmerkezi0numara
numarayı silerse diye numarası:
05380728463
ilgili sayfa kesinlikle d*landırıcıdır. köpekleri kargoladığını iddia ediyor mal gibi. bir cana mal gibi davranan insanlarla asla barışamam. birkaç gün sonra da ne köpeği kardeşim falan diye mesaj atmaya başlıyor hesap sorunca.
İlgilenen ya da benzeri durumu yaşayanlar olursa diye dekont, ödeme alıcısı isim soyisim gibi buraya ekleyeceğim. Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu zaten. En azından o şekilde yönlendirebildim mağdur tarafı. İlgilenen olursa belgeleri özelden iletebilirim burada yayınlanması sorun olursa.
Dipnot:
satın alma sahiplen ilkesini sonuna kadar benimseyen biri olarak telefonu ilk açtığımda içimden öfke patlaması yaşasam da cahilliklerine verdim. Bu konuda yanıt gelmezse, iyi olmuş, oh olsun gibi yanıtlar gelmezse sevinirim. Ne de olsa hepimizin etrafında böyle değiştiremediği insanlar var. Hayvan satın almayı düşünenler de mutlaka bu yoldan dönsünler. "ama ben o cinsi sokakta bulup sahiplenemem ki" demesinler. Zaten o canlı sokakta olsa yüzüne bakılmaz. Vitrine hangisini koysan o satın alınır. Bugün kangal yavrusu elit olsa kuyruğa girerler almak için. O yüzden bu tür konulara girmek istemiyorum.
iyi forumlar.