yaramazkedicik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Eski site PHP ile yazılmış. İçinde 800-1000 civarı içerik, 10-15 bin civarı etiket var. Sitenin sitemap'ini oluşturduğumda 100 bine yakın sonuç verdi (Sanırım A'dan Z'ye klasörlerine kadar her şeyi index'lemiş). Bu siteyi Wordpress'e taşıyorum. Sıralama kaybetmemek için ne yapmam gerekir, bu konuda bir kaç sorum olacaktı, ekstra özen göstermem gereken konularda da yardımlarınızı rica ederim. Bu arada aynı domain üzerinde yayınlanacak site.

1- eskisite.com/kategori/kategori/yazi-ismi şeklinde link'leme vardı. Wordpress'te bu yapıyı mı koruyayım, yoksa yenisite.com/yazi-ismi olarak mı kullanayım? Eski sitede kategori/kategori/kategori/yazi-ismi şeklinde URL'lerde var.
2- Eğer eski sitedeki URL yapısını korursam sanırım içeriklerin 301 yönlendirmesi ile uğraşmayacağım gibi duruyor. Ama 10 bini geçkin etiket olduğu için bunların URL yapısı farklılık gösteriyor ve illaki etikette de 301'e girmek zorunda mıyım?
3- 301 yönlendirmesini yaparken eski sitenin URL'si ile yeni sitenin URL'sini eşleştirerek mi yapmalıyım? Örneğin; eskisite.com/kategori/kategori/kategori/yazi-ismi adresini yenisite.com/yazi-ismi ya da yenisite.com/kategori/kategori/kategori/yazi-ismi şeklinde diye belirtmeli miyim? Aynı şekilde görsellerin ve PDF gibi dosyaların da URL yapılarını düzenlemeli miyim?

İlk etapta aklıma gelen sorular bunlar. Bunların dışında dikkat etmem gereken trik noktalar varsa bilgi vermenizi rica ederim. Teşekkürler.
Hitli ve gelirli bir site ise ben riske almazdım. Yüksek ihtimalle düşüş olacaktır ancak ne kadar olur bilemeyiz. Eski yazılımda URL yapısı nasılsa, wordpreste'de aynı yapıyı kesinlikle korumalısın. Aksi taktirde sıralamalarının neredeyse hepsi kaybolacaktır. Önemli olan link yapılarına dikkat etmek. Ayrıca taşımayı bitirdikten sonra genel bir tarama yaparak, 404 gibi hatalara düşen veya sorun olan URL'leri tespit edin. Sıfır hata olursa kaybınız ona göre daha az olur.