Herkese Merhaba. Ne yazık ki bugün çıkan test sonucu itibarı ile kardeşim ile beraber Covid19 olduğumuzu öğrenmiş durumdayız. İnsanlarda 3. ve 4. Dozda aşılara karşı yeter arkadaş ne zamana kadar sürekli sürekli olacağız ön yargısı olabildiği için aynı şekilde beslenen iki kardeşlerden biri olarak şunu söylemeliyim ki kardeşimin hastalığının tavan yaptığı günler inanilmaz öksürük, nefes alamama vb. problemler çekti ne yazık ki.
4. Dozu 10-15 gün önce oldum Covid'e yakalanmadan bağışıklığım artsın diye benimde vücudum ve bağışıklık sistemim pek dayanıklı değildir ve iyileşme sürecim gripte bile tam bir çile olduğu için aksatmak istememiştim.
Bu arada Tomografi, hastalığın başlangıç aşamasında doğru teşhisin konulmamasına ne yazık ki sebep olabiliyor. Kardeşim öksürük ve nefes krizi geçirirken PCR Testi yerine doğrudan yapılan Tomografi de Covid değil şeklinde bir değerlendirme yapıldı alerji, sinüzite bağlandı hekimlerimizin yanlış değerlendirmesi sonucu ne yazık ki.
2-3 gün içerisinde bende de burun akıntısı, tıkanıklığı, boğazda kuruluk ve tahriş, öksürük derken bunun alerjiden çok bulaşıcı bir hastalık olduğu kanısına varınca bugün PCR testi vermek istedim ve ne yazık ki test pozitif çıktı.
Fakat 4. Doz sayesinde aynı şiddette, kriz ve nefes alamama gibi sorunları yaşamadığım için avantajlıyım, lütfen ihmal etmeyin. Bir yakınınız keyfi veya propagandalar - komplo teorileri itibarı ile aşıya değer vermeyebilir ama kendisinin o keyfi veya hiçbir bilimsel dayanağı olmayan kararının zatürreye ramak kalacak şekilde krizlere, uyku ve nefes alamama gibi ciddi sorunlu gecelere vesile olması insanı hem inanılmaz üzen hem sinirlendiren yıpratıcı bir süreç. Zira aşı var ve ücretsiz ne yazık ki buna rağmen keyfi ve sorumsuzca aksatmak hem kişinin kendisine hem ailesine oldukça zarar verebilen ve kötü etkilebilen bir süreç.