jemalizm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
SGK'ya şikayet et. Anında kallavi bir ceza yesin. iş bulmak kolay. Böyle bir işte çalışmayı kabullenmişsen standart asgari ücret ile bir yerde çalışmak için iş bulmak çok kolay.
Hocam bulunduğum şehir küçük bir yer olduğundan dolayı işyeri rahat 30-40 senelik bir yer yani babasının babasından kalma bir yer, herkesi tanıyorlar. Şöyle diyeyim, ne zaman bir ihtiyacım olsa tek telefonla işimi tanıdıkla halledebiliyorlar. Buradan çıktığımda başka bir işyerine girmeye çalıştığımda 1. gün çalışırım 2. gün muhtemelen bana karşı bir yalan uydurup kovduracaklar, çok iyi biliyorum. Yanımızda yabancı bir arkadaş çalışıyordu, çocuk yabancı olmasına rağmen 10 numara kral bir çocuktu, işe 6-7 gün uyuya kalma sebebiyle 20-30 dakika geç geldi diye işinden kovdular. Şu an çocuk hiçbir yere giremiyor, hemen telefon edip olacak işi bozuyorlar.

neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya bırak hocam Allahını seversen öyle işte çalışılır mı? Git simit sat yemin ederim daha fazla kazanırsın hemde daha az yorulursun. Burada yapacağın tek şey orada çalışmaya devam ederken sgk ya şikayet edeceksin. Bi güzel ceza yiyince akılları başına gelecek kan emicilerin. Gece gece sinirlendim. Daha bugün fabrikadaki arkadaşlarla konuştuk aramızda. Başka firma 8k maaş veriyormuş oraya mı geçsek diye haftasonu da tatil l. Sen haftanın her günü çalışıyorsun ve 3500 alacaksın öyle mi.
Bu işyerinin 2 dükkanları var 1.si bulunduğum şehrin merkezinde 2.si üniversitenin birinde yerleri var. Üniversite açık olduğu vakitlerde sabah 7 de ünideki yerlerinde oluyorum saat 16-17 civarlarında kapanıyor, bütün çalışanlar evlerine giderken beni merkezdeki işyerine çağırıp kapanışa kadar çalışıyorum. Bunun için ekstra diğerlerinden ne fazla ne eksik alıyorum. (: