Merhabalar, bir dükkanda satış elemanı olarak çalışmaktayım. Sabah 7 akşam 8-9 arası çalışıyorum, ben işe 2021'in 11. ayında girdim lakin işyeri benim işe girişimi 2022 1. ayında başlatmış yatırılan sigortalara baktığımda aylık gün sayısı 16 yani eksik bir şekilde sigortam yatıyor. İşyerine bu durumu belirttiğimde; "Bu zamana kadar buraya giren herkese 16 gün sigorta yapıldı" Neden 15 veya 17 değil de 16 olduğunu sorduğumda lafı kıvırıp geçiştiriyorlar. Asgari ücret 2,800 küsürken işe başladım. O zamanlar asgari ücreti veriyorlardı daha sonra asgari ücrete zam geldiğinde maaşımı sadece 3.000 TL yaptılar, 2. zam geldiğinde 3.500 TL yaptılar asgari ücret 5.500 iken insanlar zar zor geçiniyorlar benim maaşım şaka gibi

bazı borçlarım nedeniyle işten ayrılamıyorum mecburi çalışıyorum zam istediğimde yapmıyorlar, satış elemanı olduğum için dükkanın günlük nakit ve kredi kartı kazançlarını görüyorum. Nakit olarak günde 6.500-9.000 küsürler arasında değişiyor. Kredi kartı çekimi daha fazla oluyor günde minimum 7.500-8.000 TL ile Z raporu alıyorum. İşyeri onca para kaldırırken maaşımı sürekli 2-4 gün gecikmeli veriyorlar. Normalde her ayın 1inde almam gereken maaşı kimi zaman 2 sinde kimi zaman 6 sında alıyorum. Ki onu da ben hatırlatıyorum, unuttuklarından değil. Kasa da nakit olmadığını belirtip yarın veririm, sonraki gün veririm diye geçiştiriyor. Sizce bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim? Ayrıca satış elemanı olarak çalışıyorum, patronun arkadaşları geldiğinde masalarını, sandalyelerini, çaylarını ben veriyorum. Normalde pazar günleri tatil bu aydan itibaren Pazar tatili kaldırıldı. Çünkü pazar günü ben haliyle haftanın yorgunluğunu atabilmek için evimde dinleniyorken beni arayıp depoda iş var diyerek depoda çalışmaya götürüp 5 kuruş para almıyorum. Vermiyorlar çünkü ya adamların annesinin evindeki buzdolabı bozulmuş dolap tamircisi ile beraber dolap tamiri için eve gittik ardından dolabı zar zor araca yükledik. Bu kadar saçma işler yapıp benim çalıştığım pozisyon ise
SATIŞ ELEMANI
SGK'ya şikayet et. Anında kallavi bir ceza yesin. iş bulmak kolay. Böyle bir işte çalışmayı kabullenmişsen standart asgari ücret ile bir yerde çalışmak için iş bulmak çok kolay.