BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yahudiler Adem'in M.Ö. 3760 yılında dünyaya geldiğine inanıyorlar diyorum wikipedia mı diyorsun? Bunu gerçekten yapmamış ol rica ediyorum, onu kaynak almam bunu kabul etmem diye kıvırılmasına çok alışığım ama Tevrat'a göre konuşuyorlar diyorum yazdıklarımdan veya görsellerden inkar edebileceğin bir sonuç çıkmıyor, ilk insanın şunun şurasında hadi 6 bin yıllık geçmişi var dünyada, 12 bin yıl önce insanların yaptığı Göbeklitepe aslında uzaylılar tarafından mı yapıldı nasıl oldu o iş? Kuran'da ilimden ve bilimden bahsediliyor diyorsun, hangi bilimmiş bu? Meni nin sırt ve kaburga arasından çıktığı yazıyor mesela Tarık 7'de, ben yumurtalık diye tabir ettiğimiz bölgeden biliyorum, bilim ve tıp camiası sanırım benimle aynı görüştedir. Bilim var diyorsun, ben 4 işlem bile göremedim, Nisa 10-12 de bir miras hesabı yapılıyor ama mümkünü yok 4 işleme aykırı, Hz. Ömer zamanında da epey tartışma konusu olup düzeltilmiş mesela. Bilimse bilim, devam edelim Kehf 86 da Güneş'in dünya üzerinde bir yerde balçığa battığı yazıyor, bilimsel olarak güneşin dünya yüzeyinde battığı balçığın konumunu göstermeni rica ediyorum senden. Sürekli kalp ile düşünmekten bahsediliyor, kalp bir düşünme organı mı? Zariyat 49'da her canlıdan çifter çifter yaratıldığı yazılı, her canlı çift değildir, bakteri ve virüsler ile bazı tek hücreliler bölünerek çoğalırlar, çifte gerek duymazlar.

Ay'ın nur olarak yaratıldığı bilimsel, yıldızların atış tanesi oluşu bilimsel, yerin sarsılmaması için dağların çakıldığı mı bilimsel tam olarak anlayamadım bir bilimdir gidiyor ama, aynı şeyi okuduğumuza emin misin? Son cümle, dinlerin ve bilimin birbirine zıt olduğunu ben iddia etmiyorum yani iddia makamı ben değilim, bilimin kabul etmeyeceği bilimsellik dışı durumlar varsa bu benim kişisel görüşüm falan değildir, nasıl iddia ediyorsunuz anlamıyorum lafı bana edilemez, anlatabiliyor muyum? Tarihten günümüze milyonlarca inançlı insan var mı yok mu diye bir soru sormadım, inançsız olanları da saymanı zaten beklemiyorum ama çoğunluk haklıdır muhabbetine giriyorsun, girme. Başlıktan belli tartışma için konu açtığın ama dediğim gibi önce biraz bilgin olması gerekir tartışmak için. Sanıyorum @PowerKing; 'in lafına takılmışsın tekrar okudum ama adam doğruyu söylemiş, eğer yanlış anlamazsan sen daha başlıkta her-şey'i birleşik yazıyorsun zibilyon tane imla hatası yapıyorsun daha doğru düzgün kendi dilini yazmayı bilmiyorsun de da ları ayırmıyorsun, söylim diyorsun, tabiki birleşik yazıyorsun imla yerlerde ama o adam roman yazıyor, tartışmaya girmek istememesi çok doğal değil mi sence de? Senin iyiliğin için söylüyorum yanlış anlama, dışarıdan bakınca daha konuşmasını yazmasını bilmiyor millete laf atıyor derler bir yerde sonra zoruna gider, kalbin kırılır. Bak güzel kardeşim, ben kendime deist diyorum aslında agnostiğe daha yakınım çünkü Tanrının varlığını veya yokluğunu anlayamayız, olabilir veya olmayabilir bunu biz bilemeyiz ve göremeyiz diye düşünüyorum yani buna bilinmezci diyorlar ama gelmiş geçmiş tüm dinleri reddediyorum sadece 1i 2si değil, ateist değilim ama kesin olarak bir Tanrı var da diyemem çünkü bunu ispatlayamam, eee deminden beri ne söylüyorum? İspatlayamadığım şeye de inanamam haliyle yoksa kendimle çelişirim. Eee diyeceksin ki o zaman niye beni yalanlıyorsun? Bilim bazı şeyler olamaz diyor, tarih kayıtları Musa diye biri yaşamadı diyor, bilim ve tarihi gerçeklikler bir şeyi reddediyorsa ben kalkıp hayır yalan söylüyorlar aslında var diyemem. Ben sana burada 100 cümle kursam ve 1i yalan çıksa diğer 99 cümleme şüphe ile bakar mısın bakmaz mısın? 1 cümle, meni sırt ve kaburgadan çıkmıyor, benim için bitti. Anlatabiliyor muyum? Umarım.
Bumudur yani sana göre ilim ve fen.
İmla kurallarına uymamış olmam dinin ilimi inkar ettiği manasınımı çıkardın
Sabaha kadar devam etsek boş bence. Zira ben sana kuranın veya dinin MENİ'nin sırt ve kaburgadan çıktığını değil muhtemelen sen YİNE yanlış anlamışsındır diyeceğim. Bu defa satırlarca başka başka şeyler anlatırsın.
Ben sana kurandan veya gerçekten tahrif edilmemiş semavi kitaplarda hz. Ademin doğum tarihi ile ilgili birşey yok diyorum. Senin ilk gösterdiğin Wikipedia ve sonraki resimlerde güya yahudilerin böyle böyle dediğini yazıyorsun.