Bende siz ve sizin gbilerin bu anlayışını anlamıyorum.
Dine inanmıyorsun diye bu dinin varlığını ortadan kaldırmıyor.
DİN Her insanın yaşam biçimini, neyin doğru neyin yanlış olduğunu göstermiş. Helal ile haramı ayırmış, sevap ile günahı belirlemiş.
Yani sen inanmıyorum diyince bundan kendini kurtarmış olmuyorsun. Bazı gerçekler vardır, siz gözünüzü bu gerçeklere kapatınca o gerçekler ortadan kalkmıyor.
Bende o ve onun gibiler kategorisine giriyorum, her şeyi sen biliyorsun, her şeyin doğrusunu sen bilirsin öyle mi? Sen x dinine inanıyorsun o halde tamamdır ortada sorun yok, bu ne sığ bir anlayış? İnanmayınca kendini kurtarmış olmuyorsun ne demek mesela? Açar mısın bunu sana zahmet olacak ama. O arkadaş ve ben hatta bizim gibi düşünen herkes zaten x dininin gerçek olmadığını, mantığın bunu kabul etmeyeceğini araştırıp sorguladıkları için inanmıyorlar ve hükümleri kabul etmiyorlar, kısacası kendilerini kurtarmaları gereken bir şey olmadığını düşünüyorlar. Sen ise x dine inanıyorsun herkes yanacak kafasındasın değil mi? O kişi cehennem yok diyor, yanmayacağız diyor sen hala o kişiye cehennemin varlığını iddia ediyorsun mesela, bu bir kör dövüşü. Çoğunluk yanılıyor olamaz kafasında olanlar varsa da çıksınlar o kafadan, Dünya çapında 2,4 milyar Hristiyan var yani Müslümanların 2 katından daha fazla, çoğunluklar da yanılabilir gördüğünüz gibi. Din mantık işi değildir, mutlak iman yani inanç gerektirir. Adem 5800 yıl önce dünyaya gelmiş yazıyorsa kutsal kitaplarda bunu sorgulayamazsın, sadece inanırsın. Biri çıkar 5800 yıldan daha eski insan eserleri var der, Göbeklitepe var der, çok daha eski medeniyetler var der ama mantığına inanmazsın sorgulamazsın, din öyle dedi diye mutlak inanırsın hepsi bu. Biri çıkar Nuh'un onca canlıyı 40 yıl boyunca besleyebilmesi için 258 milyon Titanik büyüklüğünde gemiye ihtiyacı var der, mantık böyle söyler ama mutlak iman mantığın dediğini asla dinlemez, mantıksız olsa bile inanırsın çünkü din böyle söyler.
X dini tatlı sularda inci ve mercanın yetiştiğini iddia eder, bilim ise bunu reddeder, tatlı sularda inci mercan yetişmez der ama bilimi inkar etmek zorunda kalırsın, Anne karnında bebeğin cinsiyetini yalnızca Tanrı bilir der x inancı ama ultrason diye bir cihaz çıkıverir, bazı şeyler boşa düşer. Bir inanç önce yeryüzü sonra gök ve yıldızlar yaratıldı, yıldızlar şeytanlara atış taneleridir der ve evrenin merkezine dünya diye tabir ettiğimiz yeryüzünü koyar ama büyük patlama vs. bilim dünyanın sadece ufak bir galaksinin ufak bir yıldız sisteminin ufak bir gezegeni olduğunu ortaya koyar, birileri hala ama öyle demek istemedi der. x savaşta müşriklerle 5 bin melek savaştı denir, sadece 70 kişinin öldüğü söylenince sayılara takılma der birileri. Lütfen mutlak doğru sizin düşüncenizmiş gibi insanların inandıklarını eleştirmeyin, biri de gelir sizin inancınızı eleştirir verecek cevap bulamazsınız. İnancı olmayan insanları eleştirecekseniz önce donanımlı olmalısınız, önce savunduğunuz inancı her şeyi ile öğrenmeli ezberlemelisiniz. Hadi reddettiğiniz diğer inanç ve inançsızlıkların felsefesini geçtim, en azından kendi inancınıza hakim olmalısınız. Burada kimse sizi eleştirmiyor diye, çoğunluk sizin gibi düşünüyor diye, sayıca üstünsünüz diye kimseye efelik yapamazsınız, özellikle de inanç meselesi gibi asla ispat edilemeyecek bir olgu yüzünden. Bu yüzden kalp kırmaya gerek yok, size kimse neden inanıyorsun demiyorsa sizde kimseye neden inanmıyorsun diye parmak sallayamazsınız.