Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuda tartışan 2 arkadaşın da kendince doğru bilgileri var ancak ikisi de eksik

Evet instagramda shadow ban diye bir şey yoktur. Bu kulaktan dolma yayılmış bir tabirdir. İnsanlar etkileşimi düşürecek hareketler yapıp bunu shadow bana bağlamayı severler.

70.000 takipçiniz var. Post paylaştığınızda sizce bunu kaç kişi görüyor hiç düşündünüz mü? Gönderiyi gören kişi sayısı neye göre belirleniyor?

Gönderi paylaştığınızda instagram onu takipçilerinizin belirli bir ksımına gösterir, o kitleden güzel etkileşim gelirse algoritma yavaş yavaş gösterdiği kitleyi genişletir. İçeriğiniz gerçekten kaliteli ise keşfete düşer.

Çekiliş takipçisi zararlı mıdır?

Evet çekiliş takipçisi zararlıdır. Peki neden? Yapacağınız çekilişlerin sonucunda sayfanıza bir çok yan hesap, aktif olmayan hesap katılacak. Siz post paylaştığınızda gönderiniz bu aktif olmayan hesapların karşısına atılacak ve sonuç olarak onlardan etkileşim alamayacaksınız. Yani içeriğinizi gerçekten göstermek istediğiniz insanlara gösteremeyeceksiniz, üstüne bir de etkileşim alamayıp sayfanızın istatisliklerini düşüreceksiniz.

İçerik üreten sayfaların kesinlikle dikkat etmesi gereken bir konu bu, sayılara takılmayın. Önemli olan kitlenizin kalitesi.
Hocam dediklerinize katılıyorum bir konuyu eksik buluyorum
Örnek olarak: https://www.instagram.com/reel/CgjYf...d=YmMyMTA2M2Y=

Yakın zamanda açtığım hesabın bir reelsi, attığım dakika keşfete düştü hala keşfette beğeni vs geliyor ama azaldı.

Sizlere katıldığım nokta dediğiniz gibi instagram ana sayfada önce belli başlı bir kitlenin önüne koyuyor postu eğer oradan güzel hit alırsa diğerlerine de en üstte gösteriyor.

Katılmadığım nokta bazen postlar saniyesinde keşfete düşüyor belli bir kitleden hit beklemiyor bile

Sonuç olarak Instagramın saçma sapan bir algoritması var çözemeyelim diye koymuşlar sanki