Milyonlarca takipçiye adminlik yapmış biri instagramda shadow ban var diyor

Shadow bandan kastınız nedir hocam anlatırsanız memnun olurum.
Önemli olan milyonlarca kişiye adminlik yapmak değil. Sayfa sahibi şunu paylaş diyor paylaşıyorsunuz sonra adminlik yaptım diyorsunuz. İnstagram konusunda yeterli bilgiye kimse sahip değil ancak şu var ki çekiliş takipçisi keşfeti öldürüyor olayı doğru değildir.
Madem hap bilgi veriyorsunuz detaya ineyim. Keşfeti öldüren yabancı bot takipçidir. Bunun nedeni de takipçilerin yabancı olması. En basit örneğiyle bakacak olursak türk birinin keşfetinde rus videolar olmaz nedeniyse çok açık takipçi kitlesi, takip ettikleri, beğendikleriniz vs sizin keşfetinize yön verir. Takipçi kitleniz yabancı olduğunda keşfet algoritması bozulur çünkü dil fark ediyor. Kısaca türk kitleli çekilişler keşfeti kötü etkilemez.
Adminlikten kastım sayfaların sahipliği. Shadow banı sayfanın takipçilere önerilmemesi olarak kullanıyoruz siz nasıl biliyorsunuz bilmiyorum ama bu kelimeyi söylediğimde diğer adminler bunu anlıyor. SMM Paneliniz var kimse yoğurduna kara demez ama işin doğrusu budur. Yabancı değil türk bot takipçi de hesabın aktifliğini öldürür. Hangi ülke olduğunun bir önemi yok bot bottur. Türk birinin keşfetinde rus da olur ingiliz de benim keşfetimde bir sürü ingilizce post var. Beğendiğiniz şeyler keşfete yön verir diyorsunuz ben de bundan bahsediyorum sayfayı takip eden kişiler sayfa ilgi alanında olmadığından beğenmeyeceği için instagram postu beğenilmiyor olarak algılayıp daha fazla kişiye göstermeyecek. Bir şey bilmiyor olsam milyonları bir araya toplayamazdım. Lütfen acaba bilmiyor olabilir miyim diye biraz kendinizi sorgulayın.