Reklam verdiğiniz zaman insanlar sayfaya bakar ve kendisine uygun olup olmadığını kontrol edip takip eder. Milyonlarca takipçiye adminlik yaptım senelerdir bu iş için çalışıyorum insanlara yanlış bilgi vermeyin. Olayın istatistiğini algoritmasını anlatmıyorum sadece hap bilgi olarak "Çekiliş zararlıdır ve hesabı çöp eder".
Milyonlarca takipçiye adminlik yapmış biri instagramda shadow ban var diyor

Shadow bandan kastınız nedir hocam anlatırsanız memnun olurum.
Önemli olan milyonlarca kişiye adminlik yapmak değil. Sayfa sahibi şunu paylaş diyor paylaşıyorsunuz sonra adminlik yaptım diyorsunuz. İnstagram konusunda yeterli bilgiye kimse sahip değil ancak şu var ki çekiliş takipçisi keşfeti öldürüyor olayı doğru değildir.
Madem hap bilgi veriyorsunuz detaya ineyim. Keşfeti öldüren yabancı bot takipçidir. Bunun nedeni de takipçilerin yabancı olması. En basit örneğiyle bakacak olursak türk birinin keşfetinde rus videolar olmaz nedeniyse çok açık takipçi kitlesi, takip ettikleri, beğendikleriniz vs sizin keşfetinize yön verir. Takipçi kitleniz yabancı olduğunda keşfet algoritması bozulur çünkü dil fark ediyor. Kısaca türk kitleli çekilişler keşfeti kötü etkilemez.