hayırlı akşamlar hocalarım öncelikle iş hayatına çok erken atıldım ve her türlü bataklığı genç yaşta tecrübe edinip gördüm yaşadım fakat şu zamanlar öyle bir zorluklardan geçiyorum ki rehberime baktığımda 200 küsür üstü numaranın olduğunu gördüm ve kaydıra kaydıra z harfine kadar indiğimde hiç kimsenin olmadığını farkettim yani çevren çok ama oturup şöyle böyle anlatabileceğin hiç kimsen yok herkes bir sınavdan geçiyor herkes bir sıkıntıdan geçiyor kimisi sağlığıyla kimisi maddiyatla kimisi oğlu ailesiyle sınanıyor
babam kanser hastasıydı son evreydi 1.5 sene ışın kemoterapi gördü etti ve geldi çattı ameliyat günü ameliyata girdi ameliyatı edebilecek hiç bir hastane yoktu yani o riski alabilecek sonrasında ameliyata girdi ve birisi çıktı içeriden dedi .... yakını kimdir biziz efendik dedik şu parça lazım dediler ve orada hemen tuttular dediler parça 8000 tl ve para kalmamış bizde kemoterapi ilaç ücretleri bağırsak için torba ücreti ilaçlı serum ücreti derken bitmişiz ameliyata girerken 10 kişiydi arkamızda içerideki parça istendikten sonra arkamızda kimse kalmamış insan kimseyi çaresiz ve parasızlıkla sınamasın.
babam hasta olduğunda çalışamıyordu ve askerlik geldi çattı hatta askerlik engel olduğundan ötürü kimse işe almıyordu sağda solda 3 işte çalışıyordum
liseyi hatta bu yüzden 5 sene okudum (4 sene olan lise 5 sene oldu) parasızlıktan esenlerden zeytinburnuna (terazidere-zeytinburnu ito) arasında yürüyordum nereden baksan 3-4 km sabah ilk olarak okula gidiyordum okul öğlen 1 gibi bitince zeytinburnundan matbaacılara gidip amelelik yapıyordum kağıt taşıma kağıt toplama mal yükleme indirme
sonra oradaki işim bitince üsküdar ünalana telefoncuya geçiyordum en önce eksik malzemeleri belirleyip kağıda geçirip sonrasında eminönü doğubanka gidiyordum 2 vesait ile geri dönüyordum yani avrupa yakasına oradan malzemeleri alıp tekrar 2 vesait ile ünalana geçip siparişleri teslim ediyor ve dükkanı temizleyip akşam 9 a kadar orada vakit geçiriyordum sonra yola çıkıyordum 22 km lik mesafeyi 3 vesait ile geliyordum saat 23-24 olmuş
şimdi o zamanlardan beri halen borç ödemekteyim ve genç yaşta dert tasa stres sahibi yaptı beni ve en önemlisi bir sınavdayım ve halen bitmedi sınavım

dün çok kötü bir hata yaptım inanın dünden beri sürekli sürekli kalkıyorum uyku yüzü göremedim 6 da yattım 8 de kalktım
askere gidemediğim için sigortasız çalıştım uzun süreler boyunca dilekçeler yazdım dolu dolu askerlik şubesine gittim dönüş oldu ama olumlu olmadı ve askere gideceğim zaman pandemi başladı ve devlet ilk defa bir kredi çıkardı bana babam kanser hastası olduğundan dolayı köye gitmek zorunda kaldık burada ki evi kapatıp ve bu devletin verdiği pandemi destek kredisini çektim aileme verdim çünkü şimdi çekip 3-6 ay sonra ödemeye başlanıyordu ve askerlik geldi çattı cezaevinde yaptığımdan ötürü ne android ne nomral telefon serbestti tanıdığım olmadığından yani sonra kredim gelmiş ve ankastre telefondan konuştuğumuz için bende mesajı görmedim ve ziraat bankası kredim gecikmiş de gecikmiş benimde aklıma gelmedi ve şimdi 8 aydır amele gibi çalışıyorum çok başvuru yaptığımdan kredi de çıkmıyor ve çok zor durumdayım
icralık oldum icradan ötürü kimseye diyemedim gittim telefonumu sattım gittim nişan yüzüğümü sattım iş yeriyle anlaşamıyoruz sürekli aşağalıyıcı konuştukları için işe girerken sözleşme imzalamışım okumamakla aptallık ettim allahtan geçen ay söyledim işten çıkacağımı ve inşallah ayın 15 inde çıkacağım .
aileme söyleyemediğim için telefonumdan yüzüğümden oldum
bankalar kredi vermiyor zamanında ödeyemediğim kredi yüzüne
evkura gittim 4000 tl olan telefonu 11 bine veriyor mecburen ona başvurdum tek temennim onun vermesi
uzun lafın kısası dünden önce telefonumda rehberimi açtığımda baktım rehberimde onca kişi var ama kimseye derdimi anlatamayacağımdan burayı uygun gördüm önceden de burada konu açtığımda fikir vermişlerdi allah razı olsun iyiki burası var
ve aileme zamanında keşke deseydim kredi borcumu ödeyebilecek paranız varmı diye şuanda kredi çekip
3000 tl icra borcumu rahatlıkla ödeyebilecektim
onu söyleyemediğim için sürekli sağdan al solu kapat soldan al sağı kapat tefeciye bulaştım allah islah etsin zor kurtuldum kredi çıkmadığı için tek çarem oydu.