İŞ ALIMI YAPILDI. TEKLİF GÖNDEREN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLER.
Selamlar,
Geçmiş dönemlerde MySQL sunucusna direkt bağlantı sağlayan bir C# SaaS stok ve fatura takip uygulaması yazmıştım.
Fakat projenin ortalarına doğru aslında bu yöntemin pek güvenli olmadığını fark ettim. Çünkü basit araçlar ile MySQL sunucsuunnu login bilgileri elde edilebiliyordu. Bu yüzden projeyi hiç devreye sokamadım.
Şöyle bir yapının daha güvenli olacağını düşünüyorum fakat PHP bilgim pek olmadığı için, aşağıda bahsedeceğim alanı kendim geliştiremiyorum. Bu konuda PHP alanına hakim bir yazılımcıya ihtiyacım var. Proje bazlı ücreti dahilinde.
Şu şekilde bir yapı istiyorum;
Masaüstü uygulama SQL sorgularını belli değerler ileterek bir web sunucusuna iletsin. Web sunucu, istemcinin ilettiği belli değerleri karşılıyor ise MySQL sunucusunda ilgili alanlarda değişiklik yapsın. Bu proje için bir dedicated sunucum mevcut. Web sunucusunu dışarıya açık, veri tabanını ise internete tamamen kapalı bir şekilde yapmayı düşünüyorum. Web sunucusu ile veri tabanı sunucusu iç ip adresi üzerinden haberleşecek, veri tabanı sunucusu dışarıya kesinlikle çıkmayacak(Bu kısımları ben halledeceğim.)
Bunun için istemci kısmını ben yapacağım. Yazılımcıdan istediğim sadece MySQL sunucusu ile istemci arasında köprü görevi görecek web sunucuyu tasarlaması.
Örneğin istemci stok verisini listelemek için web sunucusuna şirket id numarasını, kullanıcı id numarasını ve şifresini iletecek. Web sunucu, gelen verileri kontrol edecek, şirket ID numarası kullanıcı id numarası ve şifresini. Eğer bu bilgiler tutuyor ise boş bir sayfada stok listesini text olarak yazacak. Ben de istemcide bu textleri alacağım. Herhangi bir arayüz vs istemiyorum. Sadece gelen verilere göre kontrolleri sağlasın ve koşullar tutuyorsa istenen verileri text olarak ekrana yazsın. Süreç bu şekilde.
Bu konuda yardımcı olabilecek yazılımcılar, süreç, önerileri ve istedikleri fiyatlar ile ilgili PM gönderebilirler.
Teşekkürler.