Merhabalar,
Bilgisayar mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Yaklaşık 1 yıldır bir şirkette Flutter'da mobil uygulama geliştiriyor ve şirketin isterlerini yerine getirmeye çalışıyorum. 2 stajımdan bir tanesini bu şekilde (Tabi staj süresi 20 gün ben bir yerden sonra part time çalışan oldum.) gerçekleştirdim. ve mobil alanda çalışmak istiyorum.

Native bilgim hiç yok. Kotlin ve Swift deneyimim hiç yok. Biriktirdiğim parayla Mac bilgisayar alacağım önümüzde ki hafta içerisinde. Ve devamında Ocak ayına kadar kendimi geliştirip yeni bir staj yeri arayacağım. (Okulum 4. sınıfın ilk döneminde yani Ocak ayında bitiyor. Mezun oluyorum.) Uzun dönem stajyer olarak girebileceğim veyahut staj sonrası kalabileceğim bir şirketlere girmek istiyorum Swift alanında.

Ancak daha önce hiç Mac bilgisayarım da olmadı. Ben sadece Android alanında Native tecrübesi istemiyorum. Native bilgim IOS olsun istiyorum. Kendimi nasıl geliştirmeliyim? Swift alanında kendinizi nasıl geliştirdiniz? Ocak ayına kadar ne tarz projeler çıkartıp büyük, kurumsal şirketlere girebilecek bir portfolyo oluşturabilirim?

Ayrıca alacağım bilgisayar Macbook pro m1 16 gb ram ve 512 ssd ve 13 inc. Alabileceğim ve taksitli alabileceğim maksimum bilgisayar bu. Bu bile çok pahalı benim için. Ancak yeterli olur mu, ekran boyutu, depolama vs. Bu açıdan da değerlendirirseniz sevinirim. Form haricinde sorabileceğim insan yok. Şimdiden teşekkürler