Halil0707 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam asgari 4250 iken 5500 almanız bile garip tabii ki hesabı siz daha iyi yaparsınız ama. asgari ücret zammından önce zam yapan bazı firmalar asgari ücret zammını örtsün diye uyanıklık yaptı. sizin en az zam oranı kadar zam almanız lazım.

ayrıca kaidelerin istisnaları olur. bugün anormal olaylar yaşıyoruz. Hissedilen enflasyon %300. 1 yıl içinde 3 katına çıktı pek çok fiyat. Ama bu sürede sadece asgari ücretliye ve memura %80 civarında zam yapıldı. Peki asgari ücretin 100 lira üstünü alan bu ülkede yaşamıyor mu? Enflasyonun %200 den fazla olduğunu bilmiyor mu bu işverenler? Bu açık şekilde istismardır.

Özel koşullarınızı bilemem ama bir şeyleri bilen biriyseniz yönetici iseniz böyle bir vasfınız varsa, işi bırakıp gidin fabrikada çalışın. Beyninizi kullanmayarak kazandığınız para beyninizi kullanarak kullandığınızla aynı ise siz de asgari işlere yönelin. Bunu laf olsun diye söylüyorum. Belki biri görür de anlam çıkarır. Sorumluluk alan, yöneten, idare eden personele bunu layık gören bir işletmede fazla durmayın.

Zamanında ben de böyle birkaç şeye maruz kaldım fakat günümüzdeki olay çok farklı. Para kazanıyorsa, para kazandırıyorsanız masaya yumruğunuzu vurun. Asgari ile kıyaslanacak işler yapmıyorsanız hele hele hiç durmayın derim. Kimse aç kalmaz, en kötü bir iş bulursunuz asgariye. Değişen hiçbir şey olmaz maaş olarak.

Bir işletme sahibi personelin maaş zammını karşılayamayacağını söyler ve işten çıkarmak ister.
Fakat insan kaynakları sorumlusu ilgili personele zam yapar. Çünkü bilir ki onun yerini doldurmak, onun yerine birini bulmak, yeni gelen kişiden verim alana kadar geçen sürede onu orada barındırıp eğitmek, ilgili, personelin istediği maaştan çok daha fazla tutacaktır.

Ağız herkeste var konuşur.
Beyin herkeste var düşünür.
Ama maalesef akıl herkese nasip olmuyor. Ben bu tür olaylara sessiz kalamıyorum kusura bakmayın ama. Hem işverenlere hem de bu şartlara tamah eden çalışanlara karşı tutumum böyle.
Çok haklı bir yorum aslında ama işte bende o yumruğu vurma olayı olmuyor hocam. Hele birde evlenme zamanı bugun ev tuttum 4k aylık kirası mecburum aslında. Kesin bir iş bulamadan. Ama p.tesi maaş hakkında çalışanlarca bir konuşup toplu zam istesek mi bilemedim...