merhaba az önce çok ufak bir kaza yaptım, çift şerit yolda, sağ şeritte bekleyen bir kamyon vardı, onun arkasında minibüs vardı. biz sol şeritten ilerlerken minibüs bir an önümdeki arabanın önüne kırdı o ani fren yaptı, ben de frene bastım fakat önümdeki araca ufak dokundurdum.
önümdeki araç passat marka bir araçtı, tamponunda ufak bir çizikle atlattı, benim araçta ise sadece plakalık yamuldu.

passatın şöförüne, bu ufak çizikten bişey olmaz dışarıda tamirini ettiririz dememe rağmen adam tutanak tutturdu. gerçekten araçta çok ufak bir çizik meydana geldi, kendisi tamponu değiştireceğini söyledi ve tutanak tuttuk.

benim sormak istediğim soru şu; tutanak işleme girdiğinde bu passatın sahibi bu aracın tamponunu değiştirdiğinde benim sigortamdan yapılacak hatalı ben çıkarsam tabi. (arkadan vurduk, hatalı benim galiba) benim sigortadan yapıldığı taktirde benim cebimden herhangi bir ücret çıkacak mı?

sigorta karşı tarafın masraflarını karşıladı örnek tutar 10.000₺ tuttu sigorta şirketi bu parayı ödedi benden herhangi bir ücret çıkacak mı? sigorta yenilemesi yaptığımda mı bu ücreti benden alacaklar?

bu işler nasıl yürüyor bilgisi olan var mıdır?