Halil0707 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu ayrımı gözetemiyorsunuz: bilim bilimi icra edenlerden bağımsız ilerler. 10 tane psikolog sizin sorununuzu çözemedi, çözmedi ya da uygun şartları bulamadı ise bu öncelikle bilimi kötü yapmaz. her şeyden önce buna saygın duyun.

sizin sorununuzun çözülmemesinin arkasında çok fazla sebep olabilir. siz belki tedaviye müsade etmediniz? belki doktorlara imkan verilmedi? belki doktorlar sadece sınavı geçecek kadar doktordu? belki, belki ve belki. bunların her birini eleyip bilimi kötüleyemezsiniz. Çünkü siz sorunu çözülmeyen bir kişisiniz. Fakat diğer tarafta destek alabilen milyonlar var. Size böyle oldu diye doktoru mu bırakalım?

bu düşünce çok yanlış. psikolojik anlamda destek alamıyor iseniz burada idarenin de biraz sorunu var. bir vatandaş istediğinde böyle destek alamıyor ise bu gerçekten psikolojinin sorunu mu? buna inanabiliyor olmanız bir sorun. ilk olarak bunun üstünden geçilmesi gerek. tabii ki sizin tarafınızdan.

benim kolum kırıldı ve yanlış kaynatılıp tekrar kırıldı. ama ben o doktor yüzünden tüm doktorları ve tıp tarihini kötülemiyorum. çünkü bu aptallık olur. aksine, ben daha çok desteklemeliyim ki benim başıma gelen başkasının başına gelmesin. herkesin işini en iyi şekilde yapabildiği bir hayat hayal ediyorum. siz gavura kızıp oruç bozuyorsunuz. ve kendi hayatınızdaki olumsuzluğu referans alarak 20'li yaşlardaki bir gence yanlış bilgi veriyorsunuz. Yanlış üstüne yanlış. İnsanlık halidir, ama fazla uzun sürmemeli, bir an önce yanlışlardan dönülmeli. Hata ile yanlış ayrımını gözetmeniz ve kişilerden bağımsız şekilde psikoloji dahil tüm bilim dallarına daha fazla saygı duymanız dileği ile...
20 yaşındayım bende hangi gence yanlış bilgi veriyorum acaba yanlışla alakam yok kendim çift anadal için bu yıl psikoloji yazdım bir okuyan kesim bir de zorla okutulan kesim ekstra olarak da eğitim almayan kesim vardır yani istemeyen konuyu yanlış yerlere çektikce uzar bu konu hani cidden prime vs gerek yok dediğim gibi eğitimi eğitim şeklinde alan psikolog vardır bir de eğitim şeklinde alamayan veya almak istemeyen psikolog vardır bu insanların tercihlerine seçimlerine yanlış eğilimlerine göre değişir konuyu daha fazla uzatmak ve sizle münakaşaya girmek istemiyorum.