Merhaba, bir hobi ürünü beğenmiştim. Türkiyede kimse satmıyor malesef, onu gördüğüm kişi de alibaba'dan getirtmiş. Fakat firma olarak. Ürünü Alibaba da buldum ve satıcısıyla konuştum, hatta kendisi Türkiye'den alım yapan müşterilerin pakette fiyatın az gösterilmesini istediğini, gerekirse yardımcı olmaya çalışacağını falan da söyledi. Ürün kolye ucu gibi birşey. Baya hafif. 120 adet gelicek sadece öyle binlerce değil ve 120 adet için $60 tutacak. Kargosu $35 tutuyor. Alibaba'dan daha önce hiçbirşey almadım ve Aliexpress ten de bu gümrük vergisi mevzuları başladığında birşeyler almayı bırakmıştım. Şuan şirket değil de birey olarak Alibaba'dan bu ürünü alsam gümrük süreci nasıl olacak? Aliexpress in aksine burda ticari bi olay olduğu için bazen geçirtmiyorlarmış sanırım ? Geçerse de ne kadar vergi vermem gerekir? Vergi ücretine kargoyu da dahil ediyorlar mı? Yani en son %30lardaymış sanırım bu vergi oranı, bu %30 $60 üstünden mi yoksa $95 üstünden mi? Ve buna ek masraflar da çıkar mı? Bilen birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim