Belli ki verdiğim örneği anlamamışsın bile . Kıstas ne fille karınca ne de kedi fare arasında. Sen insansın mülküne giren de insan . Tanrı mülkü demedim insana - insan 😂 Çünkü mülküne saldırırsan sana benim gibi cevap verecek olan yine insan😊 Mülküme girmediğin sürece sokakta gez karışan mı olacak .Sana bu konuda özgürlük verilmiş, mülküme girip hakaret etmeyi göze alıyorsan sonucuna da katlanırsın dedim 😉
Senin bağladığın kısımla alakalı da şunu söyleyeyim o zaman belki anlarsın
Mülküme gireceksin ben karışmayacağım devlet karışmayacak öyle mi ! Devlet sen karış demez ama savunma hakkın var der , sen yapsan da yapmasan da ben karışırım der!
Teşbihte hata olmaz. Aklına yatsın diye örnekler veriyorum şirk falan diye saptırıyorsun 😏
Kıstası niye verdiğini ikimizde biliyoruz. Boşa anlatma .
Cevabına gelince;
Şuanki sistemde mülküne giren veya girmeyi düşünen yok. Bak özgürce sitemin tam karşısında yer alarak fikrini hür bir şekilde savunabiliyorsun. En fazla sana cevap verebilirim. Savunduğun sistemde bunu yapmış olsan, yani savunduğun sitemin içinde bir birey olup farklı, sistem karşıtı bir düşünceyi seslendiriyor olsan, malın mülkün ve ailen ganimet sayılır. Hemde devlet tarafından. Şimdi, soru şu, şuan insan temelli sistem hakim, senin sistemin gibi sistem aleyhine konuştuğun için seni öldürmek malına ailene ganimet demek isteseydi hoşuna gidermiydi.
Zaten konu en başından beri bu , zararlı sistemlere hoş görü gösterilmeli mi ?