KaoS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Toplumlar belirli ideolejiler ile şekillenirler. Bu din olur örf olur veyahut güç sahibi insanların nizam ve düzenleri olur. Bizler yani halklar mecburdur bu sınırlar çerçevesinde yaşamaya dileyen beğenmediği ideolojik ortamı terk edip kendine uygun yerde yaşayabilir. Dünya da bir nizam olmaz ise dünya yürümez bu nizamı en uygun uygulayacak olan Allah azar ve celle’dir. Biz kuluz yaratıcının nizamına uymak zorundayız. Uymak istemeyen uymayabilir lakin belirli kurallara tüm toplum uymak zorundadır. Dünyanın kuruluşundan beri bir süre süzen gelmiş gitmiş herkes bir şekilde ayak uydurmuş bir şekilde uydurmamış. Yani demem o ki bir bölgede bazı kurallar var ise o bölgede yaşayanlar uymak zorundadır. Beğenmeyen kendine uygun yete gidebilir
Herhangi bir dinle bağdaştırmadım ama sen bir din ile bağdaştırdığın için sana özel olarak yazıyorum. İnsan temelli bir sistemde sen inancını ve hayat tarzını bugün olduğu gibi özgür bir şekilde yaşaryıp istediğini düşünme hürriyetine sahipsin. Ama senin en uygun nizam dediğin sistemde, ben senden farklı düşündüğüm için öldürülürüm. Farklı düşünmenin olmadığı yerde gelişim olmaz. Senin mükemmel olduğunu iddia ettiğin sistemde farklı düşünmek şirk koşmaktır veya sistemi sorgulamaktır cezası ölümdür. Ama insan temelli yaşadığımız bu sistemde, sen sistemin kendisine düşman bir düşünce olmasına rağmen istediğin gibi düşünme hürriyetine sahipsin, seni gelip kimse öldürmüyor bu sistem düşmanı ölmeli demiyor. Ölmen gerektiğini düşünmüyor bile. Ama senin sistemin tam tersi. Bence bu sistem, senin sisteminden binlerce kat üstün. Yerlerimizi değiştir ve iki dakika düşün anlayacaksın. Senin sistemin geçerli olsaydı şu yazımdan sonra katli vaciptir hükmü çıkardı. Yine şuanki insan temelli sistemde, senin sistemin gibi farklı düşünmeyi yasaklasaydı, sadece şu cümlelerinden dolayı ölmüş olurdun. Sence ölmeyi hak ettin mi ? Ne sen ne ben farklı düşündüğümüz için ölmeyi hak etmiyoruz. Bu hakkı kendinde gören sistem yanlıştır. Beğenmeyen gidebilir demişsin.(Kendi sistemin için). Neden beğenmediğin insan temelli sistemi bırakıp gitmiyorsun ?

Yine sana saygı çerçevesinde bir birey olarak cevap verdim. Seni düşman , hain, sapkın, ve kötü anlama gelecek kötü sıfatlarlar yargılamadım. Ama senin savunduğun sistem bana şuan bu konuşmamla birlikte yüzlerce pis sıfat yükledi. Umarım anlatabilmişimdir.