Ukrayna yazısını görünce ben de bildiklerimi yazmak istedim, bir süre önce Ukrayna plakalı aracımla ülkemize geldim, girişte 500 liralık sigorta yaptırdılar (3 aylık) ve aracı 2 yıl Türkiye'de kullanılabileceğimi söylediler, ki e-devlette de görünüyor bu. Muayene ve vergi gerekmiyormuş, zaten Ukrayna'da da vergi ödenmiyordu, işin tuhafı kısmı ise benim 100 bin liralık aracım burada 240 bin liraya satılıyor.
Bu arada yurt dışından araba getirmeniz için yurt dışında yerleşik olmanız lazım, bu süre 6 ay. 6 ay yurt dışında farklı ülkelerde bulunup bir araba getirseniz dahi 2 yıl o aracı ülkemizde kullanabilirsiniz. (bu konuda hatalı bir bilgi verdiysem lütfen beni düzeltin, kimsenin hakkına girmeyelim.)
Not: 3 ay geçtikten sonra 1 yıllık sigortayı 2 bin liraya aldım, aslında kimse durdurup sormuyor ama bu kadar pahalı aracın olduğu bir trafikte bir kaza durumunda başım ağrıyabilir diye düşünüp aldım, ne yazık ki almayanlar da varmış ama br kaza ya da kontrol esnasında başları ciddi anlamda ağrıyabilir.