tab2yunus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bunlar hep amerikanın oyunu
Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Antipatik görünmek istemem ama bence iyi oldu.
Adamlar gidip 75'den domainleri toplayıp xx.xxx dolarla satmaya çalışıyorlardı.
Domain arıyorsun bulamıyorsun, (ki tr sitelerle ilgilenmiyorum ama gördüğümü yazıyorum) daha az domaine hakim olacaklar ve domainleri salmaları gerekecek.

Sonra 100 lira host 75 tl domain alan site kuruyordu. Bence birçoğu bırakacak pek başarılı olmasalar da boşa rekabet yaratıyorlardı. İşini iyi yapan kişilerin önü bence daha da açıldı diye düşünüyorum.

Zaten site işlerini bilen içerik giren iyi projelere sahip olanlar kazanıyor. Bunun aslında paraylada alakası yok. Adam araştırmış girmiş. Projesini seçmek için 1 ay uğraşmış. Bedava bir tema bile kullansa içeriğiyle bile kazanıyorlar. Onlar için 195 olsa da sorun değil.

Özellikle işini ciddi yapanların hitlerinin ve gelirlerinin artacağını düşünüyorum. Piyasadan çıkanlar olacaktır.

Son olarak bu 200 dolara senelik eklenti alan ve 80-100den okutan tayfaların işleri de azalacaktır, dolayısıyla fiyatlar daha aşağı düşebilir. Rekabet artacaktır. buda onlar için değil ama site sahipleri için avantaj.

Tam emin değilim ama host satışları da düşer hostinglere yansır. Satış azalırken zam yapacaklarını düşünmem.

Gördüğüm iyi yan bunlar.
Web site yapma ücretleri artacak. Hosting ücretleri artacak. Eklenti tema lisansları konusunda işin içinde olan biri olarak düşmesi zor fiyatlar sürekli dolar euro bazlı olduğu için artıyor. Forumda taban kuralları da var.