Devletle iş yapmak için kümelenmeler var. Örnek veriyorum Siber Güç Türkiye kümelenmesi, Saha İstanbul v.b. Sektörünüze göre kümelenmeler varsa buna girmeye çalışmanız lazım. Bunlar sizin için ağ kurup devlet kurumları ihtiyaçlarına göre yönlendirmeleriniz yapıyorlar. Mesela Saha İstanbul genelde endüstriyel, mekanik üretim üzerine firmalar barındırıp, Aselsan, Havelsan gibi yerlerin parça üretimine yoğunlaşıyor. Siber güvenlik kümelenmesi genelde yatırımcıyla buluşma çalışmaları yapıyor (ne kadar başarılı orası tartışılır. Genelde firmalar kendi başına çabalıyor. Ben şahsen tübitak marmara teknokent etkinliğine katıldım güzel projeler vardı. Ancak yatırımcı göremedim koca etkinlikte) Onun haricinde hedef kurum ve müşterileri belirleyip ulaşmaya çalışmanız daha verimli olur diye düşünüyorum. Teknokent ve kümelenme süreçleri uzun, mekaşatli ve ihtimali düşük büyüme modelleri. Projenizi bilmediğim için bu kadar yorum yapabiliyorum.
saha istanbulu ilk defa duydum baktımda bizim sektöre uygun hocam yalnız merak ettiğim kısım şu üye olduktan sonra buralardan fason iş geliyor mu