yilmaz70 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
webpagetest ile analiz edebilirsiniz, daha sağlıklı olur. Bir de pagespeed yerine Lighthouse ile analiz ederseniz (mobil açısından) iyi olacaktır.
Sunucudan şüphelendiğiniz durumlarda ise Pingdom en pratik analiz aracıdır.
webpagetest ve pingdom sonuçları bunlar hocam ;

ModaMarka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkesin yanılgısı şu, bu puanlar 100 olunca site şimşek gibi açılacak bu tamamen bir birinden bağımsız 2 temel unsurdur

site hızı ikiye ayrılır

1. Kullanıcı deneyimi yani kullanıcının hızlı gezinmesi
2. Web core vitals değerlendirmesinden geçmiş olması buda google gözünde sizin siteniz hızlı demektir

İstediğiniz kadar hızlı olsun ancak web core vitals değerlendirmesinden geçemiyorsa bu site google gözünde verilerinde hızlı bir site değildir.

istediğiniz kadar web core vitals değerlendirmesinden geçin kullanıcı için sunucu tema vs yavaşsa buda bir anlam ifade etmiyor kullanıcı bir iki sayfada takıldımı direk çıkıyor

özetle tam başarı elde etmek için ikisi olmak zorunda

forumda satılan egitimlerde,çalışmalarda filan tamamen bu örnek verdigim şekilde sonuçar oluyor hocam.benim düşüncem şu ; bu degerler siteye google ın bakış açısından bakıyor,ziyaretcilerle bi alakası yok.google sitenizi sevecek böyle olursa,ama ziyaretci sevecek mi?sanırım dediginiz o 2 maddede,bu söyledigimle aynı.yanlış anlamadıysam yani çalışmalar google a göre yapılıyor ama ziyaretci olarak girdigimde sitelerde aynı başarıyı göremiyorum ben şahsen.