Bu şekilde sınırı geçtikten sonra iltica başvurusu yapılıyor. Biliyor olmalısınız ki, sınırı geçince uluslar arası böyle bir hak var.
Video gerçek. Haber doğru.

Latin Amerika'dan, EU İnsani Kurtarma aracı ile içinde tamamı Yahudi ve EU vatandaşı, tek Türk vatandaşı ben Türkiye'ye dönerken Brüksel'de 4 ayrı polis noktasında ülkelerine iltica edebilme hakkımın bulunduğunu, Pandemi nedeni ile çok kısa sürede yardımcı olacaklarını ve göçmen kartı temin edilebileceğini anlattılar. Gerekirse iş bulabileceklerini, kalıcı ticari oturum verebileceklerini, sınadıkları yabancı dil testleri ve konuşabildiğim 5 farklı dili duyduklarında
"Latin Amerika'da uzun süreli ticari oturum izni alabilmiş kalifikasyona sahip teknik herhangi bir Türk'e, Brüksel'de de çok fazla ihtiyaç olduğunu" anlattılar.

Elime fırsat geçmişti, kendilerini ve tüm Avrupa'lıları hep istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım bir şekilde aşağıladım. Ülkelerinde kalırsam mutlaka ayrımcılığa maruz kalacağımı, kendi Ülkem'in her alanda Avrupa'dan çok daha iyi durumda olduğunu ve bana sağlayacakları hiç bir pozitif imkâna da itibar etmediğimi (içimden gülerek) anlattım.

Sonuç olarak orada bana çok iyi davrandılar. Yiyecek - içecek, 14 saat sonraki uçuşuma kadar ücretsiz yatıp dinlenebileceğim bir loca temin ettiler.

Bu hikaye bitince, Türkiye'ye geldim. Yeni İstanbul Havalimanına indiğimde bir sonraki uçuşuma kadar maalesef yatacak bir yer bulamadım. Bagaj emanet vs. her yer kapalıydı. Havalimanı dışına da çıkamadım. Türkiye'de Pandemi henüz patlıyordu. Simitçi-çaycı bile yoktu. Aç aç 12 saat beklemek zorunda kaldım. Derken geldik iş kurduk, 6 ayda 1M ciro yaptık. Sürekli artan fiyatlara ve enflasyon saçmalığına dayanamayarak battık. Her gün deli gibi zam geliyordu. İnanamıyorduk. Sattığımız ürünü elde ettiğimiz kârdan bile feragât edip geri yerine koyamıyorduk.

Sonra Türkiye'de gün geçtikçe kötüye giden ekonomiye bakarak anladım ki O polisler son derece haklıydı. Her şeye gurur yapmamak lazım.

O çocukların, Türkiye'de nasıl karşılanamayan bir umudu ve/veya beklentileri var hiç birimiz bilmiyoruz.