Ersinco adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet, sorunu çözdüm. Hesabımı açtırabildim. Domainler şuan Google hesabımda, bir sorun yaşamıyorum.
Google'da domain barındırırken, Whois, Sahiplik ve iletişim bilgilerinizin güncel ve doğru olması gerekli. Domain sahiplik veya iletişim bilgisinde, farklı bir isim soyad, mail adresi veya telefon numarası kullandığınız zaman sorun çıkıyor.
Hesabımı kitleyip domainleri askıya almışlardı bu sebepden ve Premium domainlerim gitmişti, aynı şuan sizin ilk kayıt için ücret ödediğini gibi.
İnternette, Google forumlarında araştırmalarım sonucu pek çok kişi bu sorunu daha önce yaşamış, Google Domains kendini bu konuda geliştirdiğini düşünüyorum.

Bu arada bu bu yazıyı okuyan arkadaşlara belirteyim, domainlerim sav.com adresinde farklı yabancı bir whois bilgisi ile kayıtlıydı. Domain yenileme ücretleri çok fazla olduğu için Google Domains'e taşımaya karar verdim.
Fakat taşıma yapmadan önce yanlış hatırlamıyorsam, domainlerin whois bilgisini güncel bilgilerim ile değiştirdim.
Google'a transfer gerçekleştirdim sonrasında ve transfer sonunda domainler Google'a ulaştı. Whois ve iletişim bilgilerini tekrar kontrol ettim sorun gözükmüyordu Google'da.
Google Transferlerden 2 hafta sonra, Google Domains hesabıma askıya aldı ve domainlerime bloke koydu. NS adresleri doğruydu fakat sav.com'dan transfer ettiğim tüm domainlere bloke koymuşlar, siteler görüntüleme almıyordu.
Hemen Google ile iletişime geçtim ve sorunun neyden kaynaklandığını sordum, bana mail olarak sav.com'da kayıtlı olan eski isim soyad'a ait kişinin kimlik bilgilerini istediler. Öyle birisi yok diyemedim tabi, bende eski bir çalışanıma ait istediğiniz kimlik ve yollarımızı ayırdım, whois bilgilerimi güncelleyip domainlerimi Google Domains'e aktardığımı belirttim. Google cevap olarak, illa o kişinin bilgilerine ait resmi bir kimlik istedi ısrarla. Tabi ki ben durumu anlatmaya çalışıyorum, o kişi ayrıldı ulaşamıyorum, sitelerin trafiği tamamen kesildi, sav.com'dan transfer edilirken ki sahiplik zaten bana aitti, o bilgiler eski vs vs. 5 10 kez mailleştik günlerce. Ne yapıcağımı şaşırdım, en son dürüst olup durumu izah ettim. Öyle birisi yok, domainleri kayıt ederken, farklı bir isimle kayıt ettim. Ulaşılmak istemiyordum, çok fazla satın alma teklifi sunuyorlardı vs. gibisinden. Bu arada ICANN'a şikayet dilekçesi doldurdum sitesinden gönderdim. Durumu anlattım, güncel whoislerimi Google kabul etmiyor, eski sahip isminden doğrulama istiyor felan diye baya olayları karıştırdık Sağolsun onlarda Google ile iletişim kurdular muhtemel diye düşünüyorum. Günlerdir mailime cevap vermeyen Google o gün cevap verdi tekrar. Hemde olumlu bir şekilde. Google Hesap doğrulaması için bir link göndermişti ve linkin 24 saat geçerliliği olduğunu söylediler. Tıkladım ve istek alındı, hesabınız onaylandı dedi ve hesabımın Blokesi biranda açıldı. Sorunum bu şekilde çözüldü. Artık ip adresimimi aldılar, cihaz bilgilerini mi doğruladılar bilmiyorum. Çünkü domainleri transfer eden benim. Google hesap sahibide benim, sürekli tek giriş yaptığım cihaz buydu zaten. O şekilde doğruladılar diye düşünüyorum.

Google çalışanlarına şeffaf olduğunuz zaman, örneğin bu domain sahip bilgisi sahte, domaini kayıt ederken takma ad olarak girmiştim kayıt bilgilerini, domainleri kaybetme riski olduğunu bilmiyordum. Şeklinde ifade verdiğinizde domainleri iade ediyorlar. Aklınızda bulunsun.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Hesabınızın açılmasına sevindim.
Sizin konunuzu gördüğümde tamda domainlerin %90' ını Google' a taşımıştım. Konuyu okurken ter basmıştı.